یافته های پژوهش زارعان و همکاران (۱۳۸۶) نشان میدهد که ویژگیهای شخصیتی با سلامت عمومی رابطه مثبت دارد . یعنی افرادی که برونگرا هستند نگرش مثبتتری دارند و از فعالیتهای اجتماعی بالاتری برخوردارند ولی افراد درونگرا افسرده و مضطربند و کارکرداجتماعی آنان پایین است. نیز در پژوهش خود به این نتیجه رسیدند که ، برونگرایی تأثیر مثبتی در سلامت عمومی ، کاهش افسردگی و اضطراب دارد .
گروسی فرشی و صوفیانی(۱۳۸۶)، در پژوهشی تحت عنوان بررسی رابطه بین ابعاد شخصیت و سلامت عمومی در دانشجویان دانشگاه تبریز، به این نتیجه رسیدند که بین ابعاد شخصیتی برونگرایی باوجدان بودن با سلامت عمومی دانشجویان رابطه مثبت و معنیدارو بین روانرنجوری و سلامت عمومی آنان رابطه منفی و معنیدار وجود دارد اما بُعد دلپذیربودن با هیچ یک از ابعاد سلامت عمومی دارای رابطه معنیدار نبود.
شفائیکرمانی(۱۳۸۷) بررسی مقایسه ای سلامت روان و ویژگیهای شخصیتی در مهندسین و تکنسینهای شاغل در کارخانه ایران ترانسفو زنجان در سال ۸۷-۸۶ نتاِیج ضرِیب همبستگیِی بِین وِیژگِیهاِی شخصِیتِی و سلامت روانِی نشان مِیدهد که بِین رواننژندِی و علائم اضطرابِی و اختلال خواب و همچنِین بِین رواننژندِی و افسردگیِی رابطه مثبت و معنادارِی وجود دارد وبین رواننژندی و کارکرد اجتماعِی رابطه منفِی و معنادارِی مشاهده شد. بِین برونگراِیِی و کارکرد اجتماعِی نِیز رابطه مثبت و معنادارِی مشاهده شد .در حالِیکه بِین برون گراِیِی و افسردگیِی رابطه منفِی و معنادار مِیباشد همچنِین بِین انعطافپذِیرِی و علائم اضطرابِی و اختلال خواب رابطه منفِی و معنادارِی مشاهده شد و نِیز بِین دلپذِیر بودن و کارکرد اجتماعِی رابطه منفِی و معنادارِی وجود دارد و در نهاِیت بِین مسئولِیتپذِیرِی و کارکرد اجتماعِی رابطه مثبت و بِین مسئولِیتپذِیرِی و افسردگیِی رابطه منفِی و معنادارِی وجود دارد.
بیانی و همکاران (۱۳۸۷) به بررسی رابطه ابعاد بهزیستی روان شناختی و سلامت عمومی در دانشجویان دانشگاه آزاد واحد آزادشهر (۸۶-۱۳۸۵) پرداختند .ﻧﺘـﺎﻳﺞ ﻧـﺸﺎن داد ﻛـﻪ ﺑـﻴﻦ اﺑﻌﺎد ﺑﻬﺰﻳـﺴﺘﻲ روان ﺷـﻨﺎﺧﺘﻲ ( ﭘـﺬﻳﺮش ﺧـﻮد، راﺑﻄـﺔ ﻣﺜﺒـﺖ ﺑـﺎ دﻳﮕـﺮان، ﺧﻮدﻣﺨﺘـﺎری، زﻧﺪﮔﻲ ﻫﺪﻓﻤﻨﺪ، رﺷﺪ ﺷﺨﺼﻲ، ﺗﺴﻠﻂ ﺑﺮ ﻣﺤﻴﻂ) و ﺳﻼﻣﺖ ﻋﻤﻮﻣﻲ راﺑﻄﺔ ﻣﻨﻔﻲ ﻣﻌﻨـﺎدار (P 0/01) وﺟﻮد داردو ۳۵ درﺻـﺪ از ﺗﻐﻴﻴـﺮات وارﻳـﺎﻧﺲ ﻧﻤـﺮات ﺳـﻼﻣﺖ ﻋﻤـﻮﻣﻲ ﺑـﺎ ﻧﻤﺮات ﺑﻬﺰﻳﺴﺘﻲروان ﺷﻨﺎﺧﺘﻲ ﻗﺎﺑﻞ ﭘﻴﺶ ﺑﻴﻨﻲاﺳﺖ.
امامیپورو همکاران(۱۳۸۹)پژوهشی تحت عنوان ارتباط ویژگیهای شخصیتی و کمالگرایی با سلامت عمومی دانشجویان ۲۰۵دانشجو از طریق نمونه برداری تصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند. نتایج داد بین ابعاد کمال گرایی (خودمدار، دیگر مدار و جامعه مدار) با سلامت عمومی رابطه منفی و معنادار وجود دارد. بین ویژگیهای شخصیتی برونگرایی، انعطافپذیری و دلپذیری با کمالگرایی رابطه منفی و معنادار و بین رواننژندگرایی و کمالگرایی رابطه مثبت و معنادار وجود دارد، اما بین ویژگی باوجدان بودن و کمالگرایی ارتباط معنادار وجود ندارد. بین ویژگیهای شخصیتی برونگرایی، انعطافپذیری، دلپذیری و باوجدانبودن با سلامت عمومی دانشجویان رابطه مثبت و معنادار و بین رواننژندگرایی و سلامت عمومی، رابطه منفی و معنادار وجود دارد. ویژگی شخصیتی رواننژندگرایی و ابعاد کمالگرایی خودمدار و جامعه مدار، ۶۷ درصد از واریانس سلامت عمومی را پیش بینی می کند.
تابع بردبار و همکاران (۱۳۸۹)پژوهشی با عنوان رابطه «سلامت روان» و «عملکرد شغلی» بر اساس «ویژگی شخصیتی» معلمان دوره ابتدایی بود. جامعه آماری ۱۷۰ نفر از معلمان ابتدایی بود.نتایج نشان داد که بین سلامت روان و عملکرد شغلی با ویژگیشخصیتی معلمان رابطهای معنادار وجود دارد. تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد که از ابعاد ویژگیهای شخصیت، «برونگرایی»، «روان رنجوری» و «وجدانی بودن»، سلامت روان و برونگرایی و روانرنجوری عملکرد شغلی را پیشبینی میکنند. برداشت کلی از این نتایج چنین بود که بهترین متغیر پیشبینی کننده برای سلامت روان و عملکرد شغلی، به گونه مثبت بعد برونگرایی بود.
دستجردی و همکاران(۱۳۹۰) پژوهشی با عنوان نقش پنج عامل بزرگ شخصیت در پیش بینی بهزیستی روانشناختی پرداختند. صفت سازگاری، مؤلفه روابط مثبت با دیگران و پذیرش خود را پیش بینی نمود. صفت وظیفهشناسی، مؤلفه استقلال را پیش بینی نمود.نتایج نشان داد صفت روان رنجورخویی، مؤلفههای استقلال، روابط مثبت با دیگران، رشد فردی و هدفمندی در زندگی را پیش بینی نمود. صفت پذیرش، مؤلفههای تسلط محیطی، استقلال، رشد فردی، هدفمندی در زندگی و پذیرش خود را پیش بینی نمود. ضرایب بتا نشاندهنده قدرت پیش بینی هر شش مؤلفه بهزیستی توسط برونگرایی بود.
باقری و همکاران (۱۳۹۰) رابطه دینداری و ابعاد شخصیت با سلامت روان معلمان شهرستان رودان نتایج نشان دادند که دینداری و ابعاد شخصیت با سلامت روان معلمان رابطه دارند . به طوری که روان رنجورخویی پایین ، دینداری و برونگرایی و توافق و وجدانی بودن بالا ، با سلامت روان بالاتر معلمان رابطه مثبت دارد.
احمدیان و همکاران(۱۳۹۰) به تدوین و آزمون مدل ارتباط بین شخصیت ، نیازهای روانی و بهزیستی روانشناختی پرداختند. یافته ها نشان دادند که به طور کلی مدل فرضی با داده ها برازش دارد. تاثیر برون گرایی بر ارتباط با دیگران، دلپذیر بودن، خودمختاری و شایستگی معنی دار بود. نتیجههای دیگر نشان داد که ثبات هیجانی، وظیفه شناسی و انعطاف پذیری بر شایستگی اثر مثبت دارند. علاوه بر این تاثیر خودمختاری، شایستگی و ارتباط با دیگران بر بهزیستی روانشناختی معنی دار بود. اثرمستقیم پنج عامل بزرگ شخصیت بر بهزیستی روانشناختی تأیید نشد، اما اثر غیرمستقیم آن ها و از طریق ارضای نیازهای روانی تأیید شد.
احمدی و همکاران(۱۳۹۱) به مقایسه سلامت عمومی و ارتباط آن با ویژگیهای شخصیتی در نوجوانان پرداختند . نتایج نشان دادند که بین نوجوانان دختر وپسر از لحاظ سلامت عمومی تفاوت معناداری وجود دارد . و از بین مؤلفه های پنجگانه خرده مقیاس روانرنجورخویی با سلامت عمومی همبستگی مثبت و خرده مقیاس های برونگرایی ، وظیفه شناسی و گشودگی نسبت به تجربه با سلامت عمومی همبستگی منفی وجود دارد.
مومنی و همکاران (۱۳۹۱) در تحقیقی به بررسی رابطه ابعاد شخصیت و سلامت روان در دانشجویان دختر دانشگاه اصفهان نتایج نشان داد که ابعادشخصیت ۴۴% از واریانس سلامت روان را پیشبینی می کرد . روان رنجورخویی با سلامت روان همبستگی منفی معناداری داشت . بین گشودگی و وظیفه شناسی با سلامت روان همبستگی مثبت و معنادار داشت .و بین برونگرایی و موافق بودن با سلامت روان رابطه معناداری وجود نداشت .