فرضیه جزئی سوم:
بین سبک شناختی نوگرا یا پژوهنده با تأخیر رضامندی تحصیلی در دانش آموزان پسر مقطع متوسطه شهرستان آبدانان رابطه وجود دارد.
جدول۴-۹:جدول مقایسه ای بین سبک شناختی نوگرا یا پژوهنده با تأخیر رضامندی تحصیلی دانش آموزان
سطح معنا داری
(p)
ضریب همبستگی
انحراف استاندارد
میانگین
حجم نمونه
متغیر ها آمارهها
۰۰۱/۰
.۸۶۰**
۹٫۳۶۴۹۷
۳٫۶۶۱۱
۲۷۰
سبک شناختی نوگرا یا پژوهنده
۱٫۷۸۲۱۵
۳٫۴۷۲۲
۲۷۰
تأخیر رضامندی تحصیلی
با توجه به جدول بالا مشخص گردید چون سطح معنی داری آزمون یعنی مقدار (p=0.001) از مقدار الفای آزمون یعنی مقدار ۰٫۰۵ کوچکتر میباشد بنابرین فرضیه پژوهش تأیید گردید.در نتیجه بین سبک شناختی نوگرا یا پژوهنده با تأخیر رضامندی تحصیلی دانش آموزان پسر مقطع متوسطه شهرستان آبدانان در سال ۹۳-۹۲ رابطه ای وجود داشت.
همچنین با توجه به اینکه مقدار ضریب همبستگی بین این دو متغیر مقدار .۸۶۰** میباشد ، نتیجه گرفته شد این ارتباط معنی دار مثبت میباشد بعبارت دیگر همزمان با افزایش بین سبک شناختی نوگرا یا پژوهنده، تأخیر رضامندی تحصیلی نیز افزایش یافت و برعکس.
فرضیه جزئی چهارم :
بین سبک شناختی نوگرا یا پژوهنده با اهمال کاری تحصیلی در دانش آموزان پسر مقطع متوسطه شهر ستان آبدانان رابطه وجود دارد.
جدول ۴-۱۰- جدول مقایسه ای بین سبک شناختی نوگرا یا پژوهنده با اهمال کاری تحصیلی دانش آموزان
سطح
معنا داری
(p)
ضریب همبستگی
انحراف استاندارد
میانگین
حجم نمونه
متغیر ها
۰۰۱/۰-
.۸۱۵**
۹٫۳۶۴۹۷
۸۱٫۷۲۴۰
۲۷۰
سبک شناختی نوگرا یا پژوهنده
۳٫۲۶۸۶۴
۳٫۴۷۲۲
۲۷۰
اهمال کاری تحصیلی
با توجه به جدول بالا مشخص گردید چون سطح معنی داری آزمون یعنی مقدار (p=-0.001) از مقدار الفای آزمون یعنی مقدار ۰٫۰۵ بزرگتر میباشد بنابرین فرضیه پژوهش تأیید گردید.در نتیجه بین سبک شناختی نوگرا یا پژوهنده با اهمال کاری تحصیلی دانش آموزان پسر مقطع متوسطه شهرستان آبدانان در سال ۹۳-۹۲ رابطه ای معکوس وجود دارد.
همچنین با توجه به اینکه مقدار ضریب همبستگی بین این دو متغیر مقدار . .۸۱۵**** میباشد ،می توان نتیجه گرفت این ارتباط معنی دار منفی میباشد بعبارت دیگر همزمان با افزایش سبک شناختی نوگرا یا پژوهنده، اهمال کاری تحصیلی دانش آموزان کاهش مییابد و برعکس.
فصل پنجم
بحث ونتیجه گیری
درک بسیاری از رفتارهای انسان به علت پیچیده بودن آن بسیار مشکل بوده و یکی از دغدغههای روانشناسان و پژوهشگران است، که به دلیل حساسیت رشته ای درصدد آنند علت و منشأ رفتار انسانی را کشف نمایند، یکی از این رفتارهای پیچیده اهمالکاری است. اهمالکاری یا به آینده موکول کردن کارها عادتی است که در بسیاری از افراد وجود دارد تا جایی که پژوهشگران بر این باورند که این ویژگی از تمایلات ذاتی انسان است. اهمالکاری عملی است که در نظر اول، هدفش خوشایند کردن زندگی است ولی در اغلب موارد جز استرس، به هم ریختگی و شکستهای پیاپی پیامد دیگری ندارد و این مطلب هم قابل ذکر است که تعللورزی همیشه مسألهساز نیست، اما در اغلب موارد میتواند از طریق ممانعت از پیشرفت و عدم دسترسی به اهداف، پیامدهای نامطلوب و جبرانناپذیری به همراه داشته باشد.
۵-۲-خلاصه پژوهش :
این پژوهش در پنج فصل تدوین گردید،در فصل اول کلیات پژوهش شامل بیان مسئله ،ضرورت پژوهش ،سوالات پژوهش ، فرضیات پژوهش واهداف موردبررسی قرار گرفت .
در فصل دوم ادبیات پژوهش مورد بررسی قرار گرفت که نتایج حاصل از ادبیات پژوهش در قسمت نتایج همین فصل آورده شده است.
در فصل سوم روش پژوهش مورد بررسی قرار گرفت ومشخص گردید که جامعه آماری و پژوهش حاضر در برگیرنده کلیه دانش آموزان پسر مقطع متوسطه مشغول به تحصیل در سال تحصیلی ۱۳۹۳-۱۳۹۲ در دبیرستانهای دولتی شهر آبدانان میباشد. نمونه ای به حجم ۲۷۰ نفر که به صورت نمونه گیری انتخاب شدند و انتخاب دانش آموزان با بهره گرفتن از روش نمونه گیری تصادفی خوشهای انجام شد ابتدا به صورت تصادفی از هر پایه تحصیلی چند کلاس و از کلاسهای منتخب نمونه به صورت تصادفی مشخص خواهد شد وروش جمع آوری اطلاعات میدانی پژوهش پرسشنامه میباشد.
در فصل چهارم نتایج سوالات پژوهش در دو قسمت آمار توصیفی و استنباطی مشخص گردید.در آمار توصیفی با استفاده ازشاخص های فراوانی و درصد و میانگین و نمودار به بررسی پژوهش پرداختیم و در آمار استنباطی با استفاده ازضریب همبستگی پیرسون به بررسی سوالات پژوهش پرداختیم که در نتایج آن در ادامه همین فصل آورده شده است.
۵-۲-نتایج پژوهش:
۵-۲-۱- نتایج مشخصات فردی گروه نمونه:
نتایج مشخصات فردی افراد گروه نمونه به شرح ذیل مشخص گردید:
۱- یافته های پژوهش نشان میدهد افراد که تحصیلات پدر آن ها فوق لیسانس و بالاتر میباشد با۲٫۶ درصد کمترین افراد گروه نمونه راتشکیل میدهند و افراد که تحصیلات پدر آن ها فوق دیپلم میباشد با۳۱٫۴۹ درصد بیشترین افراد گروه نمونه را تشکیل میدهند.
۲-یافته های پژوهش نشان میدهد افراد که تحصیلات مادر آن ها فوق لیسانس و بالاتر میباشد با ۱٫۴درصد کمترین افراد گروه نمونه راتشکیل میدهند و افراد که تحصیلات مادر آن ها زیر دیپلم میباشد با۴۴٫۸ درصد بیشترین افراد گروه نمونه را تشکیل میدهند.
۳- یافته های پژوهش نشان میدهد که افراد که دارای وضعیت اقتصادی بسیار خوب هستند با۱۱٫۱۶درصد کمترین افراد گروه نمونه راتشکیل میدهند و افراد که دارای وضعیت اقتصادی متوسط هستند با ۳۳٫۳۳درصد بیشترین افراد گروه نمونه را تشکیل میدهند.
۵-۲-۳- نتایج بررسی فرضیه های پژوهش :
الف )بررسی فرضیه اصلی پژوهش:
بین سبک شناختی نوگریز یا پذیرنده ونوگرا یا پژوهنده با تأخیر رضامندی و اهمال کاری تحصیلی دانش آموزان پسر مقطع متوسطه شهرستان آبدانان در سال ۹۳-۹۲ رابطه ای وجود دارد.
-
- Letcher ↑
-
- Woolfolk ↑
-
- Delay of gratificatibn ↑
-
- mischel ↑
-
- Ay duk ↑
-
- Bembenutty ↑
-
- Beambanty and karaBinike ↑
-
- Dymsmon ↑
-
- Levinson ↑
-
- Rydgel ↑
-
- Smith ↑
-
- Vitkien ↑
-
- Barka and Yen ↑
-
- Kolb and Kolb ↑
-
- Price ↑
-
- Buyatezies ↑
-
- Srivastava ↑
-
- Vitkin and Moore and Goodenough ↑
-
- Volfolk ↑
-
- Cox ↑
-
- Slavin ↑
-
- Calvo ↑