در مجموع، نتایج جداول ۴-۱۴ و ۴-۱۵ و همچنین ماتریس داخلی و خارجی حاکی از آن است که فوتبال استان گیلان از لحاظ موقعیت استراتژیک در منطقه WT قرار دارد؛ به این ترتیب فوتبال گیلان از لحاظ عوامل درونی دارای ضعف و از لحاظ عوامل بیرونی دارای تهدید است.
برای تجزیه و تحلیل همزمان عوامل درونی و بیرونی از ماتریس درونی و بیرونی استفاده شد. این ماتریس برای تعیین موقعیت فوتبال گیلان به کار میرود. برای تشکیل این ماتریس، نمرات حاصل از ماتریسهای ارزیابی عوامل درونی و بیرونی در ابعاد افقی و عمودی قرار میگیرند تا جایگاه فوتبال گیلان در خانههای این ماتریس مشخص شود و بتوان استراتژی مناسبی برای آن اتخاذ نمود. در این ماتریس، نمرات در یک طیف دو بخشی قوی (۵/۲ تا ۴) و ضعیف (۱ تا ۵/۲) تعیین میشوند (۶۰).
نمره نهایی ماتریس ارزیابی عوامل داخلی
جدول ۴-۱۶ ماتریس ارزیابی عوامل درونی و بیرونی فوتبال استان گیلان را نشان میدهد. با توجه به نتایج بهدست آمده از جداول ۴-۱۴ و ۴-۱۵ مشخص شد که موقعیت استراتژیک فوتبال استان گیلان در منطقه WT قرار دارد. لذا باید از استراتژی های مربوط به این منطقه برای پیشبرد برنامه های توسعهای خود استفاده کند. همچنین به دلیل نزدیکی موقعیت فوتبال استان گیلان به سایر مناطق ماتریس ارزیابی عوامل درونی و بیرونی، استراتژی های این مناطق نیز برای توسعه فوتبال استان گیلان قابل استفاده است.
جدول۴-۱۶ ماتریس ارزیابی عوامل داخلی و خارجی
۴
WT
WO
ST
SO
۴۹/۲
۳۸/۲
۴
۵/۲
۱
۱
۵/۲
۴-۵- استراتژی های فوتبال استان گیلان
بر اساس تحلیل SWOT، در مجموع ۲۱ استراتژی شامل هفت استراتژی SO، شش استراتژی ST، شش استراتژی WO و دو استراتژی WT برای فوتبال استان تدوین شد. جداول ۴-۱۷، ۴-۱۸، ۴-۱۹ و ۴-۲۰ این استراتژیها را نشان می دهند.
۴-۵- ۱- استراتژی های SO
مطلوب ترین وضعیت و موقعیت برای سازمان در حالتی است که بتواند از تمامی نقاط مثبت، مزیت های خود برای به حداکثر رساندن موقعیت ها، تقاضاها و فرصت ها استفاده کند. هدف هر سازمان، حرکت از هر موقعیتی در ماتریس SWOT به این وضعیت یعنی استراتژی SO است. اگر سازمان ها بتوانند موارد ضعف خود را شناسایی کنند و در صدد رفع آنها برآیند حتی می توانند آنها را به موارد قوّت تبدیل کنند. علاوه بر این، از نظر اعرابی(۱۳۸۵ ) مدیران سازمان ها تلاش می کنند برای رسیدن به چنین موقعیتی و کسب توان بکارگیری استراتژی های SO ، از استراتژی های ST ، WO و WT استفاده نمایند(۵).
جدول ۴-۱۷٫ استراتژی های SO
عوامل داخلی
عوامل خارجی
نقاط قوت (S)
وضعیت مطلوب فناوری اطلاعات در فوتبال استان
تمرکز بر توسعه گروه های خردسال و بازیکنان مستعد در سطوح پایه
وضعیت مناسب فوتبال پایه استان
وضعیت مطلوب تشکیلات و ساختار هیأت فوتبال
وضعیت نسبتا مناسب مدیریت هیأت فوتبال استان
تعاملات و ارتباط هیأت فوتبال استان با سایر هیأتهای فوتبال کشور
وجود نگرش مثبت نسبت به توسعه فوتبال نزد مدیران فوتبال استان
تطابق وظایف و مسئولیت ها با تشکیلات سازمانی هیأت فوتبال استان
تعاملات و ارتباط هیأت فوتبال استان با فدراسیون فوتبال ایران
مشخص بودن وظایف و مسئولیت ها در هیأت فوتبال استان
استقلال مدیریت هیأت فوتبال استان
توانایی و دانش کافی مدرسان فوتبال استان گیلان
وضعیت کمی مناسب منابع انسانی در هیأت فوتبال استان