-
- کتاب«درآمدی بر حقوق جزای عمومی (واکنش در برابر جرم )از غلام حسین الهام و محسن برهانی»که در بخش کوچکی از این کتاب به بررسی تعدد جرم در قانون مجازات اسلامی ۹۲ پرداخته شده است.
-
- کتاب«حقوق جزای عمومی از محمد علی اردبیلی»که در این کتاب قواعد ناظر بر تعدد جرم در کنار تکرار جرم به عنوان علل عام تشدید مجازات بررسی شده است.
-
- کتاب«حقوق جنایی از عبدالحسین علی آبادی» که به صورت مختصر به بررسی تعدد جرم در قانون مجازات اسلامی ۱۳۷۰ پرداخته است .
- کتاب«مبانی و مصادیق تشدید مجازات از اسماعیل عبدالهی» که در این کتاب به بررسی مبانی تعدد جرم در حقوق جزای اسلامی پرداخته است و همچنین قواعد مربوط به تعدد جرم در قانون مجازات اسلامی ۱۳۷۰را بررسی کردهاست.
وسایر کتب حقوق جزای عمومی از جمله کتب حقوق جزای عمومی از پرویز صانعی ،محمد صالح ولیدی که در آن ها تعدد در کنار تکرار جرم بررسی شده است.
البته در خصوص رویکردهای جرم شناسی نویسندگان در پارهای از آثار به بررسی و تبیین آن ها پرداختهاند که میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-
- کتاب«سیاست کیفری سخت گیرانه از سمانه طاهری» این اثر به طور مستقل به موضوع سختگیری کیفری پرداخته وبسترهای سیاسی-اقتصادی و جرم شناسی آن را به طور مفصل بحث کرده ومیزان تأثیرگذاری عوامل مختلف را در شکل گیری این سیاست مطالعه کردهاست.همچنین در فصل دوم این کتاب در طی دو مبحث برخی از مهمترین جلوههای سخت گیرانه شدن سیاست کیفری در کشورهای پیشگام و در ایران بیان شده است که تا حدودی نگارنده را در نگارش این تحقیق یاری داده است.
-
- کتاب«تسامح صفر،سیاست کیفری سخت گیرانه در قبال جرایم خرد از بهروز جوانمرد» در این کتاب به سیاست تسامح صفر در برابر جرایم خرد پرداخته است.در دیدگاه تسامح صفر با تأکید بر واکنش سریع در برابر جرایم خرد و کوچک و حتی بی نزاکتیهای اجتماعی نه تنها کنترل کیفری توسعه مییابد بلکه میتواندمرتکبین چنین جرایمی را به عنوان گروههایی که دارای خطر بزهکاری هستند مشمول شیوه های ارزیابی عدالت سنجشی یا آماری قرار دهد.
-
- کتاب«تازههای علوم جنایی(مجموعه مقالهها)زیر نظر علی حسین نجفی ابرندآبادی »در اثر حاضر مجموعه ای از مقالات مربوط به علوم جنایی و بویژه جرم شناسی را جمع بندی کردهاست.
-
- کتاب«بررسی حقوقی-جرم شناختی تکرار جرم از حسین غلامی»که در آن تکرار جرم به عنوان یکی از موضوعات حقوق جزای عمومی از منظر جرم شناسی بررسی شده است و در آن از اهداف نظام اصلاح و تربیت بویژه اصلاح و درمان و توانگیری بحث شده است.
-
- کتاب«سیاست جنایی ریسک مدار از دکتر امیر پاکنهاد»که در این کتاب به مفهوم ریسک جرم پرداخته شده است و مباحثی را هم به حالت خطرناک و ناتوانسازی بزهکار اختصاص داده است.
- کتاب دفاع اجتماعی نوین ترجمه دکتر نجفی ابرندآبادی و دکتر محمدآشوری در این کتاب مکتب دفاع اجتماعی به عنوان یکی از مکاتب پر طرفدار رویکرد اصلاح و درمان بررسی شده است.
در روند جستجو برای کشف پیشینه های پژوهش،مقالات چندی نیز به چشم میخورده هر کدام بر وجهی از وجوه تعدد تأکید ورزیدهاند پارهای از این مقالات به مطالعه تطبیقی تعدد و تکرار پرداختهاند و برخی تعدد در جرم یا جرایم خاصی را بررسی نموده اند. برخی از مقالات به صورت مختصر به تبیین رویکردهای جرمشناختی پرداختهاند که در ذیل به بیان آن ها می پردازیم:
-
- مقاله «بازپروری عادلانه مجرمان از دکتر شهرام ابراهیمی»که هدف این مقاله، بررسی جنبه های مختلف بازپروری ،مطالعه چگونگی انعکاس آن در اسناد بینالمللی الزامآور و ارشادی به عنوان منبع فراملی حقوق داخلی و نیز در قوانین ایران است.
-
- مقاله« اصلاح مجرمان در سیاست جنایی تقنینی ایران » که توسط آقای دکتر محمد علی حاجی دهآبادی و در مجله فصلنامه حقوق، دوره ۳۹، شماره ۳ چاپ شده است. از منابع مورد استفاده در این پایان نامه خواهد بود. در این مقاله راهبردهای اصلاحی در قوانین ایران در تقسیم بندی چهارگانهای آورده شده است.
-
- مقاله«بازپروری بزهکاران در مقررات ایران» دکتر امیر حسن نیاز پور،مجله فقه و حقوق ،سال سوم، شماره۱۱٫در این مقاله نسبت به مقاله دکتر حاجی دهآبادی به نحو جامع تری به راهبردها و روشهای اصلاح و درمان در حقوق ایران پرداخته شده است.
-
- مقاله«کیفرشناسی نو-جرم شناسی نو،درآمدی بر سیاست جنایی مدیریتی خطر مداراز علی حسین نجفیابرندآبادی»در این مقاله جرم و مجرم به عنوان خطر و عضو یک گروه خطردارهستندکه باید کنترل شوند تا جامعه در برابر ناامنی از آن ها مصون شود.
-
- مقاله«سیاست کیفری سختگیرانه از حسین غلامی »که در این مقاله ضمن بررسی مختصر علل ظهور سیاست کیفری سخت گیرانه ، مهم ترین ابعاد آن که گاه در حقوق کیفری ایران نیز نمادهای بارزی دارد مورد مطالعه قرار گرفته است.
-
- مقاله« نقدی بر ناتوانسازی گزینشی به عنوان روشی برای پیشگیری کیفری» که توسط آقای جعفر یزدیان جعفری مورد نگارش قرار گرفته است که در این مقاله ضمن تبیین رویکرد ناتوانسازی به نقد ناتوانسازی گزینشی به عنوان یکی از روشهای پیشگیری از جرم پرداخته است.
-
- مقاله«مدیریت خطر مجرمان؛مطالعه موردی بخش کلیات پیش نویس لایحه قانون مجازات اسلامی از محمد فرجیها»این مقاله ضمن ارائه توصیفی مختصر از رویکرد مدیریت خطر، جلوههای عملی این رویکرد را در پیش نویس قانون مجازات اسلامی مورد نقد و بررسی قرار داده است.
-
- مقاله« تعدد جرم وآثار آن در قانون جدید مجازات اسلامی(مصوب ۱۳۹۲)»که توسط آقای مجتبی جعفری در مجله پژوهش حقوق کیفری، سال دوم، شماره پنجم چاپ شده است در این مقاله ضمن بررسی مبانی نظری تأثیر تعدد جرم در تعیین میزان مجازات ،آثار آن را نیز در قانون جدید مجازات اسلامی از جنبه های گوناگون مورد مطالعه قرار داده است و این مقاله نشان داده است که تعدد جرم از مؤلفه های تشدید مجازات نیست بلکه فقط یکی از آثار آن ممکن است تشدید مجازات باشد.
- مقاله« نقدی بر مقررات تعدد جرم در قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ »که توسط آقای اصغر عباسی در مجله فصلنامه تعالی حقوق، دوره جدید، شماره ۷چاپ شده است. در این مقاله ابتدا با بررسی نهاد تعدد جرم در قانون جدید مجازات اسلامی، محاسن و نوآوریهای قانونگذار در این عرصه آورده شده است و سپس موارد ضعف و ابهام و اجمال قانون تبیین شده است.
همچنین در خصوص پژوهش مورد نظر پایان نامه هایی موجود است که به طور مختصر در غنا بخشیدن به این پژوهش کمک میکنند:
-
- پایان نامه« تعدد مادی جرایم تعزیری در قانون مجازات اسلامی ۹۲ به کوشش محمد حسینی.» که در این پایان نامه به بررسی شرایط تعدد مادی در جرایم تعزیری در قانون مجازات اسلامی ۱۳۹۲پرداخته شده است.
-
- پایان نامه« مطالعه تطبیقی راهبردهای اصلاح و درمان ایران و کانادا »که توسط آقای عبد الله ایزدی در دانشگاه شیراز نگارش شده است. در این اثر آقای ایزدی راهبردهای اصلاحی را دقیق تر بیان نموده است.