– تخصیص اعتبارات لازم برای هزینه های جاری و عمرانی با همکاری معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور و ابلاغ آن به دستگاه های اجرایی مربوط.
– پرداخت اعتبارات مصوب بودجه کل کشور اعم از اعتبارات جاری و عمرانی و اختصاصی به حساب های بانکی وزارتخانه ها و مؤسسات و سایر دستگاه های اجرائی و نیز پرداخت بدهی ها و وصول مطالبات ناشی از اجرای برنامه های عمرانی گذشته.
– ایجاد تسهیلات لازم در پرداخت های دستگاه های اجرایی از طریق واگذاری تنخواه گردان حسابداری
– رسیدگی و موافقت با پرداخت دیون محقق بر ذمه وزارتخانه ها و مؤسسات دولتی
– تسلیم صورتحساب دریافت ها و پرداخت های ماهانه مربوط به حساب های درآمد بودجه عمومی دولت و سپرده های وزارتخانه ها و مؤسسات دولتی به دیوان محاسبات کشور.
– دریافت صورتحساب های ماهانه و سالانه از دستگاه های اجرایی برای بررسی و درج در صورتحساب عملکرد بودجه سالانه کل کشور.
– تهیه و تنظیم صورتحساب عملکرد بودجه سالانه کل کشور.
۲-۵-۲ – وظایف و اهداف معاونت نظارت مالی و خزانه داری کل کشور
به طور کلی اهداف و وظایف معاونت را می توان به شرح زیر بیان کرد:
الف) اهداف
۱- اِعمال نظارت مالی بر هزینه های وزارتخانه ها و مؤسسات دولتی ، شرکت های دولتی و سایر دستگاه های اجرایی که از بودجه عمومی دولت اعتبار دریافت می دارند ، از طریق انتصاب ذیحساب برای دستگاه های مذکور و برقراری سایر ترتیبات لازم در جهت ایجاد وحدت رویه در امور مالی و محاسباتی به منظور اعمال نظارت های مذکور قبل از انجام هزینه و همچنین انجام سایر وظایف محوله بر طبق قانون محاسباتی عمومی کشور و سایر قوانین و مقررات مالی مصوب.
۲- دریافت و تمرکز دریافتی های دولت و درآمدهای شرکت دولتی که مشمول مقررات قانون محاسبات عمومی کشور هستند، در حساب های خزانه و استفاده از آن ها در قالب اعتبارات مصوب و تخصیص یافته به منظور فراهم آوردن موجبات اجرای فعالیت های جاری و عملیات عمرانی دستگاه های اجرایی و ایجاد موازنه لازم بین دریافت ها و پرداخت های خزانه به ترتیبی که پرداخت کلیه هزینه های ضروری دستگاه های اجرایی با رعایت اولویت ها انجام شود.
ب) وظایف
۱- تمرکز وجوهی که از محل درآمدها و سایر منابع تأمین اعتبار منظور در بودجه عمومی دولت وصول و همچنین درآمد شرکت های دولتی که مشمول مقررات قانون محاسبات عمومی کشور هستند ، به استثنای بانک ها و مؤسسات اعتباری و شرکت های بیمه در حساب های خزانه نزد بانک مرکزی و برقراری ترتیبات لازم برای این که شرکت های دولتی یاد شده بتوانند به موقع از وجوه خود استفاده نمایند.
۲- تمرکز وجوه سپرده وزارتخانه ، مؤسسات و شرکت های دولتی ، که مشمول مقررات قانون محاسبات عمومی کشور هستند ، در حساب های خزانه نزد بانک مرکزی .
۳- افتتاح حساب های بانکی وزارتخانه ها ، مؤسسات و شرکت های دولتی ، که مشمول مقررات قانون محاسبات عمومی کشور هستند ، در بانک مرکزی یا شعب سایر بانک های دولتی در مرکز و شهرستان ها .
۴- تخصیص اعتبارات لازم برای هزینه های جاری و عمرانی ، با همکاری معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور و ابلاغ آن به دستگاه های اجرایی مربوطه .
۵- پرداخت اعتبارات مصوب بودجه کل کشور – اعم از اعتبارات جاری و عمرانی و اختصاصی .
۶- انتشار دستورالعمل ها و آیین نامه های مالی برای ایجاد وحدت رویه در اجرای مواد ۹۰ و ۹۴ قانون محاسبات عمومی کشور .
۷- تهیه ، توزیع و همچنین نظارت بر چاپ اوراق بهادار و اوراق اسناد رسمی و دولتی و سایر اوراقی که برای وصول درآمدهای عمومی دولت منظور در قانون بودجه کل کشور مورد استفاده قرار میگیرد.
۸- انتصاب ذیحساب در دستگاه های اجرایی برای نظارت بر هزینه های دستگاه های اجرایی طبق مقررات ماده ۳۱ قانون محاسبات عمومی کشور.
۹- انجام سایر وظایفی که بر طبق مقررات قانون محاسبات عمومی کشور و سایر مقررات مالی به وزارت امور اقتصادی و دارایی محول گردیده است.
۱۰- انتشار اوراق مشارکت دولتی در چارچوب مقررات قانونی و آیین نامه های اجرایی مربوطه .
۱۱- رسیدگی به موارد تخلف از اجرای مقررات در امر پرداخت هزینه ها و اقدام در مورد آن ها با هماهنگی دیوان محاسبات کشور.
۱۲- تهیه آیین نامه ها و دستورالعمل های اجرایی که در تبصره های بودجه هر سال و سایر قوانین و به عهده وزارت امور اقتصادی و دارایی محول میگردد و جنبه مالی ، محاسباتی و معاملاتی دارد و همچنین همکاری در زمینه تنظیم مقرراتی که در تهیه آن ها نیاز به مشارکت وزارت امور اقتصادی و دارایی با سایر دستگاه های اجرایی وجود دارد.
۱۳- همکاری با دیوان محاسبات کشور و محاکم دادگستری و بازرسی کل کشور و سایر ارگان ها در زمینه رسیدگی مالی و ارائه نظر کارشناسی حسب مورد به درخواست آن ها .
۱۴- مطالعه و تحقیق در مورد مسائل فنی مالی ، محاسباتی و بودجه ای کشور.
۲-۵-۳- وظایف ادارات کل تابعه معاونت نظارت مالی و خزانه داری کل کشور در نظارت بر اجرای بودجه
۲-۵-۳-۱- وظایف اداره کل اموال دولتی و اوراق بهادار
۱- اعمال نظارت بر تشکیل خزانه اسناد مالکیت دولت و انجام امور مختلف خزانه در جهت حفظ و حراست هر چه بیشتر اسناد مالکیت دولت و راهبردی سیستم های خزانه تا حصول اطمینان از حسن اجرای امور آن.
۲- نظارت در امر ارسال اسناد مالکیت به سازمان های ذی ربط و انجام اقدامات لازم جهت اعاده اسناد مذبور به خزانه اسناد مالکیت .
۳- اعمال نظارت و کنترل در مورد وصول و ایصال اسناد مالکیت و مدارک و فهرست های اموال غیر منقول وزارتخانه ها و سازمان های دولتی و انتقال اطلاعات هر مورد در سیستم کامپیوتری و اختصاص شماره نمایه ویژه به آن .
۴- نگهداری اصل اسناد مالکیت اموال غیر منقول متعلق به دولت در اجرای ماده ۶۹ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب سال ۱۳۸۰ و نیز ارائه اسناد مذبور به وزارتخانه یا مؤسسه دولتی در اختیار دارنده مال طبق تقاضای آن ها و پیگیری جهت اعاده سند و یا اعلام نتیجه حیب مورد.
۵- راهنمایی در جهت نظارت بر حفظ و حراست و نگهداری حساب اموال غیر منقول متعلق به دولت به تمرکز حساب اموال مذبور و تهیه و تنظیم آمار مربوط و و به روز نگهداشتن آن در اجرای بند ز شیوه نامه شماره ۵۷۳۷۴ مورخ ۱۲/۱۱/۸۱ مستند سازی اموال غیر منقول دستگاه های اجرائی .
۶- تنظیم و ابلاغ بخشنامه های مرتبط با نحوه حفظ و نگهداری اموال غیر منقول دولت و اسناد مالکیت آن ها.
۷- دریافت صورتحساب ها و مدارک مربوط به اموال وزارتخانه ها و مؤسسات دولتی مشمول ماده ۱۰۶ قانون محاسبات عمومی در سراسر کشور.
۸- بررسی لازم جهت ارائه پیشنهادات در ارتباط با تغییرات در قوانین و مقررات مورد عمل اموال و تهیه پیش نویس های لازم و همچنین ارائه پیشنهاد جهت تغییر روش در راستای بهبود سیستم نظارت بر امور اموال متعلق به دولت .
۹- اعزام بازرس به سازمان های دولتی مشمول جهت اعمال نظارت بر حسن اجرای امور مربوط به اموال دولت
۱۰- نظارت بر حفظ و حراست و نگهداری حساب اموال منقول دولتی و تمرکز حساب اموال مذبور.