۲-۱۰-۲تحقیقات خارجی
اویداپو و همکاران (۲۰۱۲)، تحقیقی را راجع به «تأثیر ترفیع فروش بر اثربخشی سازمان در صنعت تولیدی در نیجریه»، انجام دادند که نتایج نشان داد به کارگیری ابعاد ترفیع تأثیر معناداری بر اثربخشی صنعت نوشیدنی می گذارد.
اودونلامی واوگان سیجی (۲۰۱۱)، که بر روی ترفیع فروش به عنوان ابزار عملکرد سازمانی تحقیق می کردند، دریافتند که اجرای مؤثر ابعاد ترفیع فروش منجر به افزایش حجم فروش می شود.
بر اساس پژوهش ایلاوادی (۲۰۰۱)، ترفیع فروش تأثیر مثبت بلندمدتی بر فروش می گذارد؛ زیرا مصرف کنندگان را به تغییر برند و خرید بیشتر ترغیب می کند.
موروور، واین (۲۰۰۲)، به ارتباط میان ابعاد ترفیع فروش و فروش محصول پی برد که به نوبه خود سبب افزایش حجم فروش می شود.
پاولز و همکاران (۲۰۰۲)، دریافتند که ابعاد ترفیع فروش تأثیر مداومی بر حجم فروش می گذارند.
در تحقیقی که توسط سیلایوی واسپیس (۲۰۰۴)، صورت گرفته، تأثیر بستهبندی یکی از عوامل بیشبرد فروش بر روی تصمیمات خرید مصرف کنندگان با توجه به دو متغیر سطح پیچیدگی خرید و همچنین فشارهای زمانی در هنگام خرید محصولات غذایی مورد کنکاش و بررسی قرار گرفته است. در این مطالعه، این محققین اقدام به طبقه بندی عوامل بستهبندی به دو دسته: عوامل تصویری و عوامل اطلاعاتی نموده اند که هر یک از این عوامل نیز خود از مؤلفههای مختلفی تشکیل شدهاند. بر طبق مدل ارائه شده توسط آنان، عوامل تصویری بستهبندی شامل: اندازه، شکل و رنگ بستهبندی و عوامل اطلاعاتی بستهبندی شامل: اطلاعات مندرج بر روی بستهبندی و نوع بستهبندی (فناوری مورد استفاده در ایجاد بستهبندی) میباشند.
فصل سوم
روششناسی تحقیق
۳-۱ مقــدمه
به منظور آزمون فرضیههای تحقیق، محقق باید طرحی را پی گیرد تا خوانندگان با کمک آن از چگونگی مراحل مختلف انجام تحقیق و درک بهتر از ارتباط بین متغیرها آگاهی یابند. طرح تحقیق در واقع برنامهای است که به پژوهشگر در بررسی جامعه آماری و نحوه نمونهگیری و چگونگی جمع آوری داده ها و تبدیل آن ها به اطلاعات و تجزیه و تحلیل آزمون فرضیات به روشهای مختلف آماری کمک میکند. بنابرین بایستی موضوعها و هدفهای پژوهش به صورتی مطرح گردند تا بتوان به راحتی به اهداف تحقیق در فصول بعدی دست یافت. بنابرین در این فصل به تشریح روش تحقیق، روشهای گردآوری اطلاعات، چگونگی تجزیه و تحلیل داده ها و بررسی روایی و پایایی پرسشنامه پرداخته میشود.
۳-۲ طرح تحقیق
طرح پژوهش را میتوان تلاشی منظم و سازمانیافتـه برای بررسی مسألهای خـاص که به یک راه حـل نیاز دارد، توصیف کرد و شامل گامهایی است که طراحی و پیگیری می شوند تا طی آن پاسخهایی برای مسأله مورد علاقه در محیط کاری به دست آید. تحقیق را به عنوان یک بررسی سازمان یافته، منظم و علمی در زمینه یک مشکل ویـــژه تعریف می کنیم که با هــدف پـــاسخیابی یا راه حلیـابی صــورت میگیـرد. لازم به ذکر است که مسایل موجـود در هـر زمینـه نه تنها با عــوامل بسیاری که در درون هر نظـام سازمـانی وجود دارد در ارتبـاط هستند، بلکه باید در قـالب محیط خارجی که سازمان با آن روبرو است بـررسی شونـد. از جمـله عوامـل اقتـصادی، جمعـیتشنـاختـی و نظایـر آن بـر جـریان عملیـات درون سازمـان تأثیر می گذارند. این عوامل را نیـز بایـد با دقـت بررسی کرد و تأثیر آن ها را بر مسأله مورد پژوهش ارزیابی کرد (سکاران،۱۳۸۰).
تحقیق به دو منظور متفاوت انجام می گیرد: نخست مشکلاتی که در حال حاضر در محل کار وجود دارد و دوم، افزودن به مجموعه دانش بشری در زمینه خاصی که مورد علاقه محقق است. هنگامی که با هدف برخورداری از نتایج یافته ها برای حل مسائل موجود در سازمان تحقیق صورت می گیرد، تحقیق کاربردی نامیده می شود. اما وقتی اساساً برای بهبـــود درک مسایل بخصوصی که به طور معمول در محیطهای سازمانی روی می دهند و نیز چگونگی حل آن ها تحقیـــق می شود، آن تحقیق بنیادی یا پایهای است که تحقیق محض نیز نامیده می شود.
این پژوهش از نظر مــاهیت و اهـداف از نـــوع کاربـردی می باشد و از نظر جمـعآوری دادههـا و اطلاعات لازم از طریق مطالعات میــدانی و طراحی و تــوزیع پـرسشنامه برای آزمـون فـرضیهها انجام خواهــد شد.
۳-۳ جامعه و نمونه آماری
۳-۳-۱ جامعه آماری
جامعـه آمـاری به کل گـروه افـراد، وقایـع یا چیزهایی اشــاره دارد که محقــــــق میخـواهد به تحقیق دربــاره آن ها بپردازد. محـدوده و فضای مطلــوب را جـامعــــــه آماری مشخص می کند، بنــابراین جامعه آمــاری به عـــنوان تعـــدادی از عنـاصر مطلـوب مـــورد نظـر که حــــــداقل دارای یک صفت مشخصــه باشند، تعـریـف می شود. صفت مشخصــه، صفتـی است کـه بیـن همـــه عنــاصر جامعــه آمــاری مشتـرک و متمـــایزکننده جامعه آماری از سایر جوامع باشد (آذر،۱۳۸۰).
جامعـه آمــاری این تحقیق شامــل تمام عمده فروشها و خردهفروشهای سطح شهر کرمانشاه است که مبادرت به عرضه محصولات شرکت ما نیز آن می نمایند.
۳-۳-۲ نمونه آماری
به کمک اعتبار و روایی حجم نمونه میتوان یافته ها را از نمونه به جامعه آماری مــورد بررسی تعمیم داد. دقت که بر میزان نزدیکی برآورد، بـه ویژگیهای واقعی جامعـه آماری اشــاره دارد، معمولاً بر پایه بـرآورد نمونه، پارامترهای جامعه آماری را در درون یک محـدوده برآورد می کند. در حالی که دقت، بر پایه جامعه آماره حجم نمونه مشخص می کند تا چه اندازه در برآورد کردن پارامتر جامعــه آماری درست عمل شده است. اطمینان، مشخص میکند که چقدر برآوردهـای نمونه برای جامعه آماری واقعاً درست است. در اصل، اطمینان منعکسکننده سطح اعتمادی است که بـر پـایــه آن میتوان صحت برآوردهای پارامترهای جامعه آماری را بر اساس آمـارههای حجـم نمونـه نشان داد. سطح اطمینان میتواند از صفر تا ۱۰۰درصد تغییر کند. اطمینان ۹۵% درصــد سطح قـابــل قبولی بـرای بیشتــر پژوهشهای مدیـریتی است که عموماً به وسیله سطح احتمال خطای معنیدار ۵%›p بیان می شود. به عبارت دیـگر، ادعــا می شود که ۹۵ مرتبــه از ۱۰۰ مرتبه ویژگیهـای جامعه آماری را به طور صحیح منعکس می شود. با آگاهی از این واقعیت که حجم نمونه تابع میزان دقت و اطمینان مورد نظر است حجــــم نمـونه که برای این تحقیق لازم است، تعیین میگردد.
با توجه به ویژگیهای جامعه آماری، روش نمونهگیری تصادفی طبقهای انتخاب شده است. در این روش، جامعه آماری به گروه ها و طبقاتی که دارای ویژگیهای مشترکی هستند، تقسیم شده و به منظور اطمینان از این که در هر طبقه تعداد نمونه لازم و متناسب با حجم جامعه وجود داشته باشد. در این تحقیق جامعه آماری به چهار گروه یا چهار منطقه تقسیم می شود که شامل منطقه شمال، جنوب، شرق و غرب می شود و حجم نمونه متناسب با حجم جامعه همان منطقه تعیین خواهد شد.
وقتی حجم جامعه آماری مشخص و محدود و مقدار آن معلوم باشد (۲۰۰۰= N ) فرمول حجم نمونه از رابطه زیر به دست می آید.(حافظنیا،۱۳۸۰)