در ۲/۸/۹۰ سه فروند هواپیمای جنگ عراقی به خانه های مسکونی آبادان حمله کرده و ۱۱۰ خانه را به طور کامل تخریب نموده اند.[۲۸۵]
در تاریخ ۲۳/۴/۶۱ دو جنگنده عراقی به مناطق مسکونی خرم آباد حمله کردند که منجر به کشته و مجروح شدن عده زیادی از سکنه این منطقه شد در ۲۵/۴/۶۱ ارتش عراق به مناطق مسکونی همدان حمله نمود که عده کثیری کشته و مجروح شدند.
کمیته بینالمللی صلیب سرخ در تاریخ ۲۴/۹/۱۳۶۲ در انتشار اعلامیه مطبوعاتی ۱۴۷۹ خود بمباران شهرها و مناطق مسکونی ایران توسط عراق را تأیید نموده است و از طرفین درگیر خواسته که موازین انسانی را رعایت کنند.
اما دولت عراق باز هم بعد از تذکر صلیب سرخ حمله هوایی مجددی به شهرهای ایلام، خرم آباد و خرمشهر و آبادان در ۲۷/۱۰/۶۲ انجام میدهد و این درست هنگامی است که عراق متعهد شده بود دیگر به مناطق مسکونی در شهرها حمله نکند.
در طی سالهای ۶۱ و ۶۲ که کشور جمهوری اسلامی ایران مناطقی را که عراق به پشتوانه حملات هوایی مناطق مسکونی اشغال نموده بود تقریباً بازپس میگیرد در ۵/۳/۶۳ عراق به طور گسترده شهرهای تهران، کرمانشاه، قم، قزوین، ایلام، گیلان غرب، پیرانشهر، اراک، باند مریوان را بمباران نمود.
۲۳/۷/۶۵ حمله هواپیماهای متجاوز عراقی به هواپیمای بوئینگ ۷۲۷ هما در فرودگاه شیراز که به علت اصابت موشک عراق ۳۰ تن از مسافران شهید شدند.
بنابر آنچه ذکر شد دولت عراق برای پیش برد اهداف خود از هیچ حمله ای به جمعیت های غیرنظامی فروگذار نکرد که حتی شورای امنیت و همچنین کمیته صلیب سرخ نیز به این مهم تأکید کردند.
از سوی دیگر با توجه به اینکه طبق قواعد حقوق بشردوستانه انتخاب سلاح ها و به کار بردن آن برای کشورها مطلق نیست و آن ها باید سلاح هایی که آسیب گسترده به جمعیت های غیرنظامی و محیط زیست بزنند خودداری کنند اما دولت عراق حتی از کاربرد سلاح های شیمیایی و گازهای اشک آور برای حمله به و بمباران مناطق مسکونی فروگذار نکرده است چنان که در ۱۸/۷/۶۶ منطقه سومار را بمباران شیمیایی میکند همچنین در ۲۴/۲/۶۵ منطقه مهران، صالح آباد و امیرآباد به وسیله هواپیماهای عراقی بمباران شیمیایی می شود.
و نیز در ۲۳/۱۰/۵۹ منطقه بین هلاله ونی خزر در ۵۰ کیلومتری غرب ایلام حمله شیمیایی شد.[۲۸۶]
گفتار سوم:حمله رژیم صهیونیستی به غزه
الف)هدف رژیم صهیونیستی از حمله اخیر به غزه:
اخیراً دو حادثه در فلسطین اشغالی رخ داد و منجر به تصمیم رژیم صهیونیستی در حمله به باریکه غزه شد. نخستین علت، مسئله همگرایی فتح و حماس است. بعد از شکست روند سازش بین تشکیلات خود گردان و اسرائیل، در حقیقت تشکیلات خودگردان تلاش کرد برای بازسازی اعتبار خود، موافقنامه همکاری با حماس را امضا کند. این موافقنامه منجر به تشکیل یک دولت وحدت ملی شد
این امر نشان میدهد رویکرد تشکیلات خودگردان به سمت ساز و کارهای مبارزاتی در حال پیشرفت است و تلاش میکند تا از ظرفیت حماس برای مقابله با اسرائیل استفاده کند. موضوع دیگر ربایش سه یهودی شهرک نشین (که پس از بیست روز جسد آنان در اطراف شهر الخیلیل در کرانه غربی پیدا شد) است. در این راستا رژیم صهیونیستی درصدد است از انزوای سیاسی خارج شده و از قتل سه یهودی شهرک نشین استفاده کرده و این امر را بهانه ای برای حمله مجدد به غزه قرار دهد.
در کنار این باید گفت تجربه گذشته ثابت کردهاست که هر گاه رژیم صهیونیستی با انزوای داخلی و منطقه ای روبرو شده، برای برون رفت از این انزوا بحران سازی جدیدی را آغاز کردهاست.[۲۸۷]
-
- . ضیایی بیگدلی، محمدرضا،پیشین، ص ۴۵ ↑
-
- -ضیلیی بیگدلی،محمدرضا،حقوق جنگ،ص۴۵ ↑
-
- -همان،ص۴۶ ↑
-
- -ضیایی بیگدلی،محمدرضا،”نگرش اجمالی به حقوق جنگ”،ص۴۸ ↑
-
- -همان،ص۴۹ ↑
-
- -L.Delbez:Lesprincipes Generaux Du Droit International public,L.G.D.J.1964,p510-511 – ↑
-
- – p.Reuter:Droit international public,Themis,1973,p380 ↑
-
- -ضیایی بیگدلی،محمدرضا،نگرش اجمالی به حقوق جنگ،پیشین،ص۵۱ ↑
-
- -L.Delebz,oP.Cit.p514 ↑
-
- -ضیایی بیگدلی،حقوق بشردوستانه بینالمللی،گنج دانش،کمیته بینالمللی صلیب سرخ،تهران،ص۳۲ ↑
-
- -پیشین،ص۳۳ ↑
-
- . . Javier Guisandez Gomez. The law of air warfare, International (Review of the Red cross, No. 323. 30, 6, 1998),p12 ↑
-
- . ضیایی بیگدلی، محمدرضا، حقوق جنگ،پیشین،ص ۱۰۰ ↑
-
- – همان،ص ۱۰۱ ↑
-
- – Dayton,Ohio. ↑
-
- . Orville, Wrighty. ↑
-
- . Javier Guisandez Gomez. The Law of Air War,p1. ↑
-
- . Enciclopedia de Aviaciony Astronaution, Ediciones Garriga. 1972, 701.1,p1078. ↑
-
- . Lt Gavotti. ↑
-
- . Ainzara. ↑
-
- . Charles Rousseau, Ledroit des Conflite Armes. Editions dedone, Paris 1983. P365. ↑
-
- . Lt Watteau. ↑
-
- . SgtBreguet. ↑
-
- . Battle of the Maren. ↑
-
- . Sgtfrantz and Quenault. ↑
-
- . Encielopedia de Aviaciany Astronaution. op. cit. p,1079. ↑
-
- . Montgolfier Etienne Joseph. ↑
-
- . Jarier, Guisande Gomez. The Law of Air warfare. op. cit, p3. ↑
-
- . ضیایی بیگدلی، محمدرضا، حقوق جنگ،پیشین، ۱۰۱ ↑
-
- . ضیایی بیگدلی، محمدرضا، حقوق جنگ، پیشین، ص ۶ ↑
-
- . رسو، شارل، مخاصمات مسلحانه بینالمللی، جلد اول،ترجمه سید علی هنجنی(دفتر خدمات حقوقی بین الملل ،تهران ،۱۳۶۹) ص ۷۹ ↑
-
- . Ch, Rousseau. Droit des Conflits Arme’s. Paris, Pe’done. 1983. P, 65. ↑
-
- . ضیایی بیگدلی، محمدرضا، حقوق جنگ، پیشین ۷۰ ↑
-
- .Ch, Rousseau. Droit des Conflits Arme’s . Op.cit . P, 355. ↑
-
- . ضیایی بیگدلی، محمدرضا، حقوق جنگ،پیشین،ص ۱۰۲ ↑
-
- . ماده ۴۲: سرنشینان هواپیما: ۱) هیچ یک از اشخاص را که در حال اضطرار با چتر نجات از یک هواپیما به پایین می پرند نباید در زمان فرود هدف حمله قرار داد. ۲) به شخصی که در حال اضطرار با چتر نجات فرود آمده است بعد از فرود در قلمروی که در اختیار طرف مقابل است فرصت داده خواهد شد تا قبل از اینکه هدف حمله قرار گیرد، تسلیم شوند مگر اینکه آشکار شود که او به یک عمل خصمانه مبادرت می کند ۳) سربازان هوابرد تحت حمایت این ماده قرار ندارند. ↑
-
- . De Preum. ICRC Commentary. 501. Para, 1652. ↑
-
- . Ibid. ↑