متغیرها
آلفا
ترغیب ذهنی
۰٫۷۷۷
نفوذ آرمانی
۰٫۷۴۳
انگیزش الهام بخش
۰٫۸۳۷
ملاحظات فردی
۰٫۷۴۸
کل پرسشنامه رهبری تحول آفرین
۰٫۸۸۹
کل پرسشنامه توانمندسازی درمحیط کار
۰٫۸۰۶
همان گونه که مشاهده می شود همه سوالات پرسشنامه از پایایی بالای ۷۰/۰ برخوردار هستند که نشانگر درجه پایایی و قابلیت اعتماد بالای پرسشنامه است.
۳-۸- روش تجزیه و تحلیل داده ها
در این پژوهش برای تجزیه و تحلیل داده ها از تکنیکهای آمار توصیفی و آمار استنباطی استفاده می شود. سئوالات مطرح شده در پرسشنامه بر اساس مقیاس پنج درجهای لیکرت (همیشه-اغلب-گاهی-به ندرت- هرگز) تنظیم شده است. سعی شده تا با بهره گرفتن از آمار توصیفی برخی از ویژگیهای نمونه آماری به صورت توصیفی و با جدول و نمودار ارائه گردد. از آزمون کولموگروف- اسمیرنوف برای نرمال و غیر نرمال بودن داده ها استفاده و در ادامه نیز برای بررسی فرضیهها از ضریب همبستگی پیرسون و اسپیرمن استفاده شده است. همچنین از آزمون فریدمن برای رتبهبندی متغیرهای تحقیق استفاده شده است.
۳-۸-۱- آمار توصیفی
آمار توصیفی، به یک مجموعه از مفاهیم و روشهای بکارگرفته شده جهت سازمان دادن، خلاصهکردن، تهیه جدول، رسم نمودار، و توصیف داده های جمع آوری شده، آمار توصیفی گفته میشود. بطورکلی، آمار توصیفی چکیده و تصویری از داده های مورد مشاهده را با کمک ارقام استاندارد و نمودارها ارائه میدهد(خاکی، ۱۳۷۹، ۲۸۵). در این تحقیق برای نشان دادن وضعیت متغیرهای جمعیت شناختی و تبیین وضعیت مؤلفه ها بر اساس متغیرهای جمعیت شناختی از میانگین، انحراف معیار، فراوانی، بیشینه و کمینه داده ها استفاده شده است.
۳-۸-۲- آمار استنباطی
در آمار استنباطی همواره محقق با جریان نمونهگیری و انتخاب یک گروه کوچک موسوم به نمونه از یک گروه بزرگتر موسوم به جامعه آماری یا جمعیت اصلی سروکار دارد، و پژوهشگر به وسیله داده ها و اطلاعات حاصله از نمونه به برآورد و پیشبینی ویژگیهای جمعیت مورد مطالعه میپردازد(خاکی،۱۳۷۹، ۲۹۹).
۳-۹- آزمونهای آماراستنباطی مورد استفاده
انتخاب روش انجام تحقیق بستگی به هدفها و ماهیت موضوع پژوهش دارد. هدف از انتخاب روش تحقیق آن است که مشخص نماییم چه شیوه و روشی را به کار گیریم، تا ما را هر چه دقیقتر، آسانتر و ارزانتر در دستیابی به پاسخ یا پاسخهایی برای پرسش یا پرسشهای تحقیق کمک نماید(خاکی، ۱۳۸۲، ۲۱۲).
۳-۹-۱- آزمون کالموگرف-اسمیرنوف
قبل از به کارگیری آزمونهای همبستگی ابتدا باید از نرمال بودن توزیع متغیرهای تحقیق اطمینان حاصل کنیم. در صورتی که مؤلفههای ما نرمال باشند آزمون مناسب برای بررسی همبستگی پیرسون است و در صورتی که نرمال نباشد از آزمون اسپیرمن استفاده خواهد شد برای بررسی نرمال بودن مؤلفههای از آزمون کالموگروف-اسمیرنوف استفاده میشود که یک نوع آزمون ناپارامتریک میباشد. محاسبه آماره این آزمون توسط نرمافزار SPSS امکان پذیر میباشد. در صورتی که مقدار آماره ارائه شده توسط این آزمون بیشتر از ۵% باشد، فرض صفر آماری مبنی بر نرمال بودن توزیع متغیر مورد بررسی با اطمینان ۹۵% پذیرفته میشود.
۳-۹-۲-آزمون همبستگی پیرسون
همبستگی، ابزاری آماری برای تعیین نوع و درجه رابطه یک متغیر کمی با متغیر کمی دیگر است. ضریب همبستگی، یکی از معیارهای مورد استفاده در تعیین همبستگی دو متغیر است. ضریب همبستگی شدت رابطه و همچنین نوع رابطه (مستقیم یا معکوس) را نشان میدهد. این ضریب بین «۱» تا «۱-» است و در صورت نبود رابطه بین دو متغیر، برابر صفر است. این ضریب میزان همبستگی بین دو متغیر فاصلهای یا نسبی را محاسبه کرده، اگر مقدار به دست آمده مثبت باشد به این معنی است که تغییرات دو متغیر به طور هم جهت اتفاق میافتد؛ یعنی با افزایش در هر متغیر، متغیر دیگر نیز افزایش مییابد و برعکس اگر مقدار r منفی شد یعنی اینکه دو متغیر در جهت عکس هم عمل میکنند؛ یعنی با افزایش مقدار یک متغیر مقدار متغیر دیگر کاهش مییابد و برعکس. اگر مقدار به دست آمده صفر شد نشان میدهد که هیچ رابطهای بین دو متغیر وجود ندارد و اگر «۱+» شد همبستگی مثبت کامل و اگر «۱-» شد همبستگی کامل و منفی است. در واقع به منظور آزمون فرضیههای تحقیق از آزمون همبستگی پیرسون استفاده میشود.
۳-۹-۳- آزمون اسپیرمن
در صورتی که مؤلفههای ما نرمال نباشد از آزمون اسپیرمن استفاده خواهد شد. برای بررسی نرمال بودن مؤلفههای از آزمون کالموگروف-اسمیرنوف استفاده میشود که یک نوع آزمون ناپارامتریک میباشد.
۳-۹-۴- آزمون تی(T) دو جامعه مستقل و من- ویتنی (آزمون U)
از این آزمونها به منظور مقایسه میانگین دو جامعه یا نمونه نسبت به هم استفاده میشود. در این تحقیق از این آزمونها برای بررسی تأثیر جنسیت بر متغیرها استفاده شده است. برای متغیرهایی که توزیع آن ها غیرنرمال است از آزمون من- ویتنی و متغیرهای که توزیع آن ها نرمال است از آزمون تی(T) دو جامعه مستقل استفاده شده است.
۳-۹-۵- آزمون ANOVA و کروسکال – والیس (آزمون H)
این آزمونها برای مقایسه میانگین دو یا چند جامعه مورد استفاده قرار میگیرد. از آزمون کروسکال– والیس و ANOVA در این تحقیق برای بررسی تأثیر تحصیلات بر متغیرها استفاده شده است. برای متغیرهای که توزیع آن ها غیرنرمال است از آزمون کروسکال – والیس و متغیرهای که توزیع آن ها نرمال است از آزمون ANOVA استفاده شده است.
۳-۹-۶- آزمون فریدمن
این آزمون هنگامی به کار میرود که داده های آماری حداقل ترتیبی باشند و بتوان با مفهوم ترتیبی آن ها را در ردهبندی مرتب کرد. به کمک این آزمون میتوان متغیرهای موجود در تحقیق را رتبهبندی کرد.
۳-۱۰ـ جمعبندی
روش انجام پژوهش از قسمت های مهم یک کار تحقیقاتی میباشد. در فصل سوم به تفصیل روش تحقیق و نحوه جمع آوری اطلاعات بیان گردید. داده های مورد نیاز پژوهش از طریق روش پرسشنامهای جمع آوری شده است و ساختار پرسشنامه مورد بررسی قرار گرفت. همان گونه که قید شد جامعه آماری این تحقیق را کلیه مدیران سازمان حفاظت محیط زیست کشور تشکیل می دهند و نمونه آماری از بین این افراد انتخاب خواهد شد و در پایان به تشریح آزمونهای مورد استفاده در این تحقیق پرداخته شد. در فصل آتی به تجزیه و تحلیل نتایج پرسشنامه ها پرداخته می شود.
-
- . Transformational Leadership ↑
-
- Idealized Influence ↑
-
- Inspirational Motivation ↑
-
- Intellectual Stimulation ↑
-
- Individual Consideration ↑
-
- Yukl, G ↑
-
- Charismatic Leadership ↑
-
- Transformational Leadership ↑
-
- Bass & Avolio ↑
-
- Transactional Leadership ↑
-
- Sociology of Charisma ↑
-
- Weber ↑
-
- Charismatic Leadership theory ↑
-
- House ↑
-
- Change Orientation ↑
-
- Quinn ↑
-
- Trice and Beyer ↑
-
- End Values ↑
-
- ۱ Change agent ↑
-
- ۲ Identification ↑
-
- ۳ Internalization ↑