۰۸/۰
INF
۰۸/۰
GDP
معنی دار در سطح ۰.۱ درصد=***
معنی دار در سطح ۱ درصد= **
معنی دار در سطح ۵ درصد= *
منبع: یافته های پژوهشدر جدول(۴-۱۰) تغییرات فضایی تأیید شده در متغیرها بر اساس آزمون مونت-کارلو نشان داده شده است. همان طور که مشخص شده تغییرات فضایی متغیرهای سرانه مخارج جاری، سرانه مخارج عمرانی و سرانه درآمدمالیاتی در سطح خطای ۵ درصد معنی دار است و همچنین تغییرات فضایی متغیرهای تورم و سرانه تولیدناخالص داخلی در سطح خطای ۸ درصد معنی دار می باشد.
همان طور که نتایج GWR نشان می دهد، به طور متوسط مخارج جاری دولت و درآمد مالیاتی در سالهای ۸۰ و ۸۵ اثر مطلوبی بر توزیع درآمد نداشته است، در حالی که مخارج عمرانی دولت، در این دو سال به بهبود ضریب جینی کمک کرده اند و منجر به کاهش نابرابری شده است. متغیرهای تورم و سرانه تولیدناخالص داخلی تأثیرات متفاوتی در سال ۸۰ و ۸۵ داشته اند به این صورت که این دو متغیر در سال ۱۳۸۰ تأثیر منفی بر نابرابریدرآمدی داشته اند و باعث بهبودی در توزیع درآمد می شوند در حالی که در سال ۱۳۸۵ تأثیر مثبت بر نابرابری توزیع درآمد دارند.
۴-۳- آزمون های تشخیص وابستگی فضایی
همان طور که پیش از این در فصل سوم نیز اشاره شد، برای بررسی وجود و یا عدم وجود وابستگی فضایی از آزمونی تحت عنوان آزمون موران I استفاده می شود. در واقع این آزمون شبیه (اما نه برابر) ضریب خودهمبستگی است. اما آماره ی موران I یک آمارهی کلی استو به ما این اجازه را نمی دهد که ساختار منطقه ای خودهمبستگی فضایی برای متغیر ها را بررسی نماییم، بنابراین برای کشف توزیع فضایی متغیرها استفاده از نمودار پراکنش موران مفید خواهد بود.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
جدول(۴-۱۱): نتایج آزمون مورانI برای متغیر ضریب جینی، ۱۳۸۰
احتمال
آماره یMoranʼs I
ضریبMoranʼs I
۴۶/۰
۷۳/۰
۲۷/۰
منبع: نتایج پژوهش
نتایج مربوط به آماره ی مورد نظر در جدول (۴-۱۱) نشان داده شده است. همان طور که مشاهده می شود، وابستگی فضایی در مورد مشاهدات متغیر وابسته ی (شاخص توزیع درآمد) مربوط به سال ۱۳۸۰ در سطح خطای ۵ درصد معنی دار نمی باشد.
جدول(۴-۱۲): نتایج برآورد آماره ی موران برای متغیر ضریب جینی مربوط به سال ۸۵
احتمال
آماره یMoranʼs I
ضریبMoranʼs I
۹۲/۰
۰۹/۰
۰۲/۰
منبع: نتایج پژوهش
نتایج آماره ی موران در جدول (۴-۱۲) مربوط به مشاهدات ضریب جینی در سال ۱۳۸۵ می باشد. همان طور که مشاهده می شود، در سطح خطای ۵ درصد مقدار بدست آمده برای آماره ی مورد نظر مؤید وجودخودهمبستگی در مشاهدات این متغیر نمی باشد. به عبارت دیگر وابستگی فضایی در مورد مشاهدات ضریبجینی معنی دار نبوده است.
۴-۴- جمع بندی فصلاین فصل به برآورد اثر سیاست های مالی دولت بر نابرابری درآمد در استان های ایران پرداخته است. نتایج برآورد ها در ابتدا برتری GWRبر OLSرا نشان می دهد و نتایج GWRحاکی از آن است که، به طور متوسط مخارج جاری دولت و درآمد مالیاتی در سالهای ۸۰ و ۸۵ اثر مطلوبی بر توزیع درآمد نداشته است، در حالی که مخارج عمرانی دولت، در این دو سال به بهبود ضریب جینی کمک کرده اند و منجر به کاهش نابرابری شده است. متغیرهای تورم و سرانه تولیدناخالص استانی تأثیرات متفاوتی در سال ۸۰ و ۸۵ داشته اند به این صورت که این دو متغیر در سال ۱۳۸۰ تأثیر منفی بر نابرابری درآمدی داشته اند و باعث بهبودی در توزیع درآمد میشوند در حالی که در سال ۱۳۸۵ تأثیر مثبت بر نابرابری توزیع درآمد دارند.
نتایج آزمون مونت کارلو نشان میدهد تغییرات فضایی در سال ۱۳۸۰ معنی دار نمی باشد و تغییرات فضایی متغیرهای مخارج جاری و مخارج عمرانی و درآمد مالیاتی دولت در سال ۱۳۸۵ تأیید می شود. برای بررسی وجود و یا عدم وجود وابستگی فضایی از آزمونی تحت عنوان آزمون موران استفاده شد که این آماره عدموجودوابستگی فضایی را برای استان ها در سال های ۸۰ و ۸۵ نشان می دهد.
فصل پنجم
نتیجه گیری و پیشنهادها