ورزشکاران مرد با احتمال بیشتری به درستی شناسایی میشوند و آن ها توانسته بودند تأثیرات بیشتری بر نیات خرید مشتریان خویش ایجاد نمایند.
“ورزشکاران به عنوان مبلغین محصولات” عنوان پژوهشی است که توسط بوید[۳۵] و شانک[۳۶] در سال ۲۰۰۴ صورت گرفتهاست. به اعتقاد این محققان هر چند امروزه نقش ورزشکاران به عنوان مبلغین محصولات مختلف رو به افزایش است. اما در این زمینه تحقیقات کمی در ارتباط با دیدگاه مصرف کنندگان در مورد این ورزشکاران و عامل تأثیرگذار بر میزان اثربخش این فعالیتها صورت گرفته است و بخصوص اینکه اطلاعاتی محدود در ارتباط با نحوه تعامل و سازگاری سه عامل ورزشکار تبلیغ کننده، محصول و مصرف کننده وجود دارد. بر اساس مطالعات صورت گرفته توسط ایزی[۳۷] در سال ۲۰۰۳ در این ارتباط سالیانه ارقام بسیار بالایی هزینه میگردد به نحوی که ورزشکاران معروفی نظیر مایکل جردن[۳۸] چیزی در حدود ۳۰ میلیون دلار در سال، لنس آرمسترانگ[۳۹] ۵/۱۶ میلیون دلار در سال و تایگر وودز[۴۰] ۷۰ میلیون دلار در سال بابت صحه گذاری بر محصولات ورزشی و غیر ورزشی دریافت مینمایند.
بر اساس دیگر آمارهای منتشره توسط مجله اقتصاد ورزش در سال ۲۰۰۲، همچنین شرکتهای آمریکایی برای انجام چنین اموری در سال ۲۰۰۱ جمعاً مبلغ ۸۹۷ میلیون دلار به ورزشکاران، مربیان و دیگر شخصیتهای ورزشی پرداخت نموده اند. در نهایت نتایج حاصل از این بررسی نشان می دهد که صرف نظر از نوع محصول، محصولاتی که هم از لحاظ جنسیت و هم از لحاظ رشته ورزشکار با محصولات تبلیغ شده ارتباط بیشتری داشته باشند، نهایتاًً از نظر مصرف کنندگان نیز بیشتر مورد پذیرش قرار خواهند گرفت.
“تأثیرات اینترنت بر توزیع محصولات” عنوان مطالعه دیگری است که، فیلو[۴۱] و فانک[۴۲] در سال ۲۰۰۵ به انجام رسانیدهاند. امروزه اینترنت سریعتر از سایر تکنولوژیها و رسانههای اطلاعاتی و ارتباطی توسعه یافته است، در این راستا کسب و کارهای تجاری نیز به سرعت این رشد را احساس نموده و سعی در راه اندازی و اصلاح و بهبود وب سایتهای خویش به طور مداوم نموده اند. عمده تحقیقات صورت گرفته در ارتباط با تحقیقات بازاریابی اینترنتی بر تحلیلهای محتوایی مورد استفاده در آمیخته بازاریابی سنتی متمرکز است. این مطالعه به بازاریابی اینترنتی از دیدگاه مشتری گرایانه نظر کرده و به سازمانهای ورزشی توصیه می نماید. که چگون محصولات خویش را در محیط مجازی وب به نمایش گذاشته و از چه اصول و قواعدی تبعیت نمایند.
مروری بر تحقیقات صورت گرفته پیرامون عنصر مکان در آمیخته بازاریابی ورزشی
“مکان و بقا در[۴۳]NHL “ عنوان یکی از قدیمیترین تحقیقات صورت گرفته در ارتباط با عنصر مکان از عناصر آمیخته بازاریابی ورزشی است که در سال ۱۹۸۸و توسط جونز[۴۴] و فرگوسن[۴۵] صورت گرفته است. این مطالعه در جستجوی نقش این عنصر در سودآوری و بقای تیمهای شرکتکننده در لیگهای آمریکا، به ارائه یک مدل متناسب با ساختار حرفهای ورزشی برای استفاده در جهت بررسی نقش مکان و سایر عوامل تعیین کننده سودآوری میپردازند. توجه خاص و ویژه در این مدل معطوف به تأثیرات مکان بر روی مخاطبین، قدرت بازار و کیفیت بلند مدت تیمی میباشد. دادههای مورد استفاده در این مطالعه نیز بر اساس دادههای مربوط به این مسابقات در خلال سالهای ۱۹۷۷ و ۱۹۷۸ گرداوری شده است.
” نقش ورزشگاهها و مکان های ورزشی در فرایند اجتماعی شدن افراد” عنوان مطالعه دیگری است که، ملنیک[۴۶] در سال ۱۹۹۳ انجام دادهاست. نتایج حاصل از این بررسی نشان میدهد که، استادیومهای ورزشی در بسیاری از کشورها به طور فزایندهای در ارتباط با فرایند اجتماعی شدن افراد، مهم و با اهمیت گردیدهاند به عنوان نمونه جامعه چند پاره آمریکایی در حال حاضر، باعث شده که خیلی از این افراد خویش را تنها و نیازمند معاشرات و تعاملات اجتماعی احساس نمایند. که در این میان حضور در مکانهای ورزشی به علت مشخصهها و ویژگیهای خاص این مکانها میتواند بسیار حائز اهمیت باشند.
“افزایش تمرکز بر مکان درآمیخته بازاریابی خدمات ورزشی” عنوان مطالعه ای است که توسط، وستربیک[۴۷] و شیلبوری[۴۸] در سال ۱۹۹۹ ارائه گردیده است. این مطالعه سعی در بررسی افزایش تمرکز بر عنصر مکان در عناصر آمیخته بازاریابی ورزشی از ابعاد و نقطه نظرهای مختلف دارد. استدلال و مبنای منطقی این تحقیق از تمرکز مجدد عناصر آمیخته بازاریابی در هنگام بازاریابی ورزش از یک مفهومسازی در ارتباط با عنصر مکان به عنوان یکی از تسهیلات و امکانات لازم در استراتژیهای بازاریابی نشأت میگیرد. هر چند به عقیده این محققان تا زمان این بررسی، تحقیقات زیادی در این زمینه انجام نگرفته است. در این مطالعه به بررسی اهمیت ورزش در جوامع مختلف از طریق مرور تاریخی این قضیه پرداخته میشود و اینکه به دلایل مختلف مکان یعنی جایی که افراد در آن بازی میکنند و یا به تماشای یک رویداد ورزشی میپردازند، مهم بوده و خواهد بود. مکان ورزشی به عنوان یک خانه دارای مشخصههای تصویری لذت بخش و دارای یک تقدس خاص میباشد. برای مدیران ورزشی، این قضیه بسیار مهم است که بتوانند از این عناصر به عنوان مزیتهای خویش در فرایند بازاریابی ورزش استفاده نمایند. بررسی اینکه چه اجزایی از عنصر مکان برای چه گروه از تماشاگران ورزشی از اهمیت بیشتری برخوردار میباشند میتواند به درک بهتر رفتارهای خرید و مصرف در بخش ورزشی کمک فراوانی بنماید.
در بخش دیگری از این مطالعه، عناصر نام برده شده قبلی در یک آمیخته بازاریابی ورزشی مجدداً متمرکز شده، یکپارچه میشوند تا بتوانند به عنوان ابزاری در جهت کمک به مدیران ورزشی در جهت تمرکز بیشتر بر روی تسهیلات در هنگام بازاریابی ورزشی مورد استفاده قرار گیرند.
“تأثیر سن و شمار مخاطبین ورزشی بر مکان؛ ابعاد اختصاصی کیفیت خدمات در مسابقات فوتبال استرالیا” عنوان مطالعه دیگری است که توسط وستربیک و با هدف، بررسی ارتباط میان پنج عامل مرتبط با مکان در مجموعه های ورزشی که به کیفیت خدمات مربوط میشوند به عنوان متغیرهای وابسته و دو عامل جمعیت شناختی مهم شمار مخاطبین و سن آنان به عنوان متغیرهای مستقل، در سال ۲۰۰۰ ارائه گردیده است.