جمع بندی ادبیات تحقیق
در این قسمت پیشینه مربوط به تحقیقات مرتبط و مشابه به صورت جدول شماره۲-۳خلاصه گردیده و طی آن به ازای این تحقیقات محققین، متغیرها، مدل و نتایج آن ها مطرح شده است.
جدول(۲-۳): خلاصه تحقیقات صورت گرفته در زمینه تحقیق حاضر
تاریخ
محقق
متغیرها
مدل
نتایج
۱۳۸۲
غلامعلی
شاخصهای معین مالی و نحوه بازپرداخت تسهیلات
رگرسیونی
نتیجه تحقیق وی حاکی از این بود که شاخص آلتمن برای پیشبینی عدم تأدیه تسهیلات اعطایی بهتر از دیگر نسبتهای مالی معین جهت پیشبینی توقف شرکتها هست و فرضیه تحقیق اثباتشده است.
۱۳۸۶
حیدر زاده
مدل آلتمن و توان بازپرداخت تعهدات
رگرسیونی
فرضیه اول تحقیق، بین مدل آلتمن و توان بازپرداخت تعهدات توسط مشتریان ارتباط معناداری وجود دارد و فرضیه تحقیق پذیرفتهشده است اما فرضیه دوم تحقیق، مدل آلتمن پیشبینی توان بازپرداخت تعهدات مشتریان از روی اطلاعات یک سال قبل با اطلاعات دو سال قبل برابر است و فرضیه دوم رد شده است.
۱۳۸۸
فخاری و تقوی
کیفیت اقلام تعهدی و میزان نگهداشت وجه نقد
رگرسیونی
کیفیت گزارشگری مالی رابطه منفی و معنیداری با نقد و معادلهای نقدی دارد.
تاریخ
محقق
متغیرها
مدل
نتایج
۱۳۸۹
سینایی و رشیدی زاد
تغییرات سهم بازار با ارزش گذاری عایدات و فرصتهای رشد آتی
رگرسیون چندگانه
نتایج بازگو کنندهی این بود که رابطه بین عملکرد جاری و آتی به طور معناداری وابسته به تغییرات سهم بازار بوده و این رابطه تا سه سال آینده تداوم مییابد.
۱۳۸۹
دستگیر و همکاران
طول چرخه عملیات شرکت، اندازه شرکت، نوسان جریانات نقدی، نوسان اقلام تعهدی، نوسان سود، تعداد دفعات زیان گزارششده طی دوره های مختلف و اندازه اقلام تعهدی و کیفیت اقلام تعهدی
رگرسیون چندگانه
ویژگیهای مالی و غیرمالی قابلاندازهگیری شرکت (مانند طول چرخه عملیات شرکت، اندازه شرکت، نوسان جریانات نقدی، نوسان اقلام تعهدی، نوسان سود، تعداد دفعات زیان گزارششده طی دوره های مختلف و اندازه اقلام تعهدی) میتواند به عنوان ابزاری برای ارزیابی کیفیت اقلام تعهدی و سود مورداستفاده قرار گیرد.
۱۳۹۰
محمودآبادی و منصوری
اجزای اختیاری و غیر اختیاری اقلام تعهدی و پیشبینی جریانهای نقدی عملیاتی آتی
رگرسیون
نتایج پژوهش نشان داد که متغیرهای اقلام تعهدی اختیاری و غیر اختیاری توانایی پیشبینی جریانهای نقدی آتی را ندارند.
۱۳۹۰
حقیقت و بختیاری
محتوای اطلاعاتی افزاینده اقلام تعهدی خلاف قاعده و جریانات نقدی عملیاتی
رگرسیون چندگانه
نتیجه تحقیق، حاکی از وجود اقلام تعهدی خلاف قاعده تنها در رویکرد کل اقلام تعهدی هست. نتایج تحقیق نشان داد که در رویکرد کل اقلام تعهدی، جریانات نقدی عملیاتی، توان توضیحی اقلام تعهدی غیرعادی در بازده آتی سهام را کاهش نمیدهد.
۱۳۹۱
خواجه پور و گرجی زاده
اقلام تعهدی، اقلام نقدی عملیاتی، ارزش دفتری و سود تقسیمی
رگرسیون چندگانه
تغییرات اقلام نقدی عملیاتی و ارزش دفتری با تغییرات قیمت بازار سهام و سود تقسیمی رابطه مستقیم و تغییرات اقلام تعهدی با تغییرات قیمت بازار سهام و سود تقسیمی رابطه معکوس دارند.
تاریخ
محقق
متغیرها
مدل
نتایج
۱۳۹۱
خواجوی و همکاران
کیفیت اقلام تعهدی و سطح نگهداری داراییهای نقدی
رگرسیون چندگانه
ین کیفیت اقلام تعهدی و سطح نگهداری داراییهای نقدی، رابطه مثبت و غیر معنیدار ولی بین کیفیت اقلام تعهدی اختیاری و غیر اختیاری با سطح نگهداری داراییهای نقدی به ترتیب رابطه منفی و معنیدار و منفی و غیر معنیدار وجود دارد.
۱۳۹۱
ثقفی و محمدی
اقلام تعهدی غیرعادی و جریانهای نقد آتی
رگرسیون
میان اقلام تعهدی غیرعادی و جریانهای نقد آتی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد، اما این رابطه با بالا رفتن ریسک ورشکستگی کاهش مییابد و معناداری خود را از دست میدهد که میتواند نشاندهنده این موضوع باشد که اقلام تعهدی غیرعادی در شرکتهای با وضعیت مناسب و با ریسک ورشکستگی پایین، ناشی از خطای برآورد نبوده، حاوی اطلاعات سودمندی در رابطه با عملکرد آتی آن ها هستند.
۱۳۹۲
جمالیان پور و ثقفی
ویژگیهای برآمده از کیفیت سود و بحران مالی
رگرسیون
در اکثر موارد، ارتباط در پرتفوی آخر (شرکتهای ناسالم از منظر بحران مالی) بهمراتب دارای معناداری بیشتر نسبت به شرکتهای موجود در سایر پرتفوی ما است. در ضمن، نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که میزان استفاده از اقلام تعهدی در پرتفویهای متفاوت که نسبت به میزان احتمال ورشکستگی رتبهبندی شده بودند، بهمراتب مختلف است.
تاریخ
محقق
متغیرها
مدل
نتایج
۱۳۹۲
خدایی و همکاران
کارایی مدیریت و اهرم و بخش ریسکپذیر وام و نسبت کفایت سرمایه و هزینه تأمین مالی و ریسک داراییهای موزون شده و لگاریتم داراییها نسبت وام به سپرده با احتمال نکول
رگرسیون چندگانه
تأثیر متغیر هزینه تأمین مالی بر متغیر وابسته نکول در یک مدل رگرسیون معنیدار مشاهده نشده و این فرضیه رد شده است و افزایش ریسک داراییهای موزون شده، احتمال نکول در بانکهای کشور افزایش و با کاهش ریسک داراییهای موزون شده، احتمال نکول نیز کاهش مییابد، افزایش لگاریتم داراییها، احتمال نکول در بانکهای کشور افزایش و با کاهش لگاریتم داراییها، احتمال نکول نیز کاهش مییابد و با افزایش یا کاهش نسبت وام به سپرده، احتمال نکول در بانکهای کشور تغییر نمییابد.
۱۳۹۲
فخاری و رسولی
محافظهکاری و کیفیت اقلام تعهدی و کارایی سرمایهگذاری
رگرسیون مبتنی بر داده های ترکیبی
اعمال محافظهکاری، کارایی سرمایهگذاری شرکت ما را افزایش داده اما ارتباط معنیداری میان کیفیت اقلام تعهدی و کارایی سرمایهگذاری وجود ندارد. یافته مذکور تأکید مجددی بر نقش اقلام حسابداری در کمک به سرمایهگذاران هست.
۱۳۹۳
آذری پناه و همکاران
احتمال نکول بدهی و ساختار سرمایه
رگرسیون مبتنی بر داده های ترکیبی
نتایج تحقیق آن ها نشاندهنده رابطه مستقیم و معنیدار بین اهرم و احتمال نکول بود.
۲۰۰۲
دیچو