- مرحله کنترل؛ این مرحله به معنی توازن قدرت بین زنان و مردان است
۲-۲۴)نحوه ایجاد توانمندی در زنان
بهطور کلی توانمندسازی از دو طریق میسر می شود:
الف- حذف عواملی که مانع از فعالیت زنان می شود. از قبیل:
· عدم حضور فعال زنان در سیاست گذاری مستقیم دولتی و غیر دولتی – اداری و غیر اداری.
· حذف باورهای سنتی یا به اصطلاح فرهنگ سازی جنسیتی در توانمندسازی زنان.
· حذف خشونت علیه زنان.(کتابی ،۱۳۸۲،ص ۱۲)
· کاهش تبعیض جنسیتی.
ب- افزایش توانایی و قابلیت آنان با راهکارهایی از قبیل:
· آگاهی و آموزش زنان.
· قراردادن توانمندسازی زنان در رأس امور و مسائل کشور و علیالخصوص در قانونگذاری کشور (کتابی و دیگران،۱۳۸۲، ص ۶)
فصل سوم :
روش اجرای تحقیق
فصل سوم:
روش اجرای تحقیق
۳-۱)مقدمه
تحقیق عبارت است از مجموعه فعالیت های منطقی ، منظم ، منسجم و هدفمند که در پی دستیابی به یکی از خواسته ها ( تحقیق بنیادی ، تحقیق پیمایشی ، تحقیق کاربردی ) به صورت فردی یا گروهی صورت میگیرد.
در طی فرایند تحقیق با به کارگیری ابزارهای جمع آوری ، داده ها به طور عینی و معتبر ، مشاهده و بررسی و استخراج میشوند ، سپس با بهره گرفتن از فنون تجزیه و تحلیل توصیفی و استنباطی به طور کمی و غیر کمی سعی می شود که ادعاها حدس های علمی اولیه (فرضیهها ) آزمون شده و در نهایت فرضیهها رد یا پذیرفته میشوند و نتیجه گیری نهایی صورت می پذیرد (خاکی ،۱۳۸۳، ص ۸۸ ) . با این اوصاف روش تحقیق را می توان به عنوان مجموعه ای از قواعد ، ابزارها و راه های معتبر و نظام یافته برای بررسی واقعیت ها ، کشف مجهولات و دستیابی به راه حل مشکلات دانست ، اتخاذ روش علمی تنها راه دستیابی به دستاوردهای قابل قبول و علمی است .
در این فصل از پایان نامه ، روش های مورد استفاده در تحقیق جهت بررسی جامعه آماری و تعیین روش های نمونه گیری و حجم نمونه ، همچنین روشها و ابزار مورد استفاده جهت گردآوری اطلاعات و روش های تجزیه و تحلیل اطلاعات گردآوری شده خواهیم پرداخت . روایی و پایایی ابزار گردآوری اطلاعات نیز موضوع دیگری است که در این فصل به آن خواهیم پرداخت .
۳-۲)روش تحقیق
این پژوهش از نوع زمینه یابی (پیمایشی ) توصیفی – همبستگی میباشد . تحقیق توصیفی شامل جمع آوری اطلاعات برای آزمون فرضیه یا پاسخ به سئوالات مربوط به وضعیت فعلی موضوع مطالعه می شود. یک مطالعه توصیفی چگونگی وضع موجود را تعیین و گزارش میکند.
پیمایشی روشی در تحقیق است که فراتر از یک فن خاص در گردآوری اطلاعات است و هدف آن اکتشافی ،توصیفی و تبینی است .هر چند عمدتاًً در آن از پرسشنامه استفاده می شود اما ابزار دیگری از قبیل مصاحبه ساختمند یا منظمی از داده هاست که آن را «ماتریس صفت ویژگی » میگویند هر مورد از آن بر حسب متغیر گردآوری می شود و با کنار هم گذاشتن این اطلاعات به مجموعه ساختمندی از داده ها میرسیم (خاکی ،۱۳۸۳،ص ۱۰۴)
ضریب همبستگی شاخص آماری است که درجه و حدود رابطه بین متغیرها را نشان میدهد، در واقع برای تحلیلهای روشنتر، عینی تر و اخذ تصمیم درباره اینکه آیا رابطه آماری معنیداری بین دو متغیر وجود دارد یا خیر از ضریب همبستگی استفاده میشود.