با عنایت به موارد فوق، در این پایاننامه سعی بر آن است، عوامل مؤثر بر بهرهوری نیروی انسانی در بانک ملی مورد بررسی قرار گیرد. عوامل مؤثر بر بهرهوری نیروی انسانی به دو دسته عوامل شخصی و محیطی قابل تقسیم است. که عوامل فردی یا شخصی شامل تجربه، میز ان درآمد، سطح تحصیلات، سن و آموزش است. دسته دوم عوامل مؤثر بر بهرهوری نیروی انسانی عوامل محیطی هستند که خود شامل؛ مشارکت، مناسبات اجتماعی، محتوای کار و خشنودی شغلی است.
در این پژوهش سعی بر آن است، عوامل مؤثر بر افزایش بهرهوری، به خصوص عواملی چون تأمین نیازهای اساسی کارکنان، مشارکت کارکنان در تصمیمگیری و سبک رهبری مشارکتی مدیر، شناسایی شود.
۱-۲- اهمیت و ضرورت تحقیق
در میان عوامل تولید، منابع انسانی، با ارزشترین و مهمترین عامل توسعه هر کشوری محسوب میشود. محققان و اندیشمندان بر این باور هستند، که کارکنان، مهمترین منبع رقابت سازمان هستند. و سرمایه انسانی یک سازمان، مؤسسه یا شرکت و در سطح فراتر سرمایه انسانی یک کشور، میتواند همه نیازهای استراتژیک را برآورده سازد. در واقع سرمایه انسانی مهمترین زیر ساخت هر مجموعه یا سازمان است. و لذا بهرهوری این عامل تولید، میتواند در رشد و تعالی کل سازمان مؤثر واقع شود.
لذا این موضوع در مؤسسات مالی همچون بانکها نیز میتواند مفید فایده واقع گردد، موضوعی که کمتر در این زمینه بالاخص در بانک ملی ایران تحقیق انجام شده است. با توجه به اهمیت بهرهوری در سازمانها، این پایان نامه نیز به دنبال بررسی عوامل مؤثر بر بهرهوری نیروی انسانی در بانک ملی به ویژه اداره جنوب تهران است. که نتایج آن میتواند برای بانک ملی و سایر بانکهای کشور مفید واقع گردد.
۱-۳- اهداف
اهداف این پژوهش شامل موارد ذیل است:
۱- بررسی رابطه بین تأمین نیازهای اساسی کارکنان و افزایش بهرهوری
۲ – بررسی رابطه بین مشارکت کارکنان در تصمیمگیری و افزایش بهرهوری
۳ – بررسی رابطه بین سبک رهبری مشارکتی مدیر و افزایش بهرهوری
۱-۴- نتایج کاربردی تحقیق
با توجه به اهمیت بهرهوری در سازمانها، این پایاننامه نیز به دنبال بررسی عوامل مؤثر بر بهرهوری نیروی انسانی در بانک ملی به ویژه اداره جنوب تهران است. که نتایج آن میتواند برای بانک ملی و سایر بانکهای کشور مفید واقع گردد.
۱-۵- سوالهای تحقیق
سوالات مورد بررسی در این پایان نامه به شرح زیر است:
۱- آیا تأمین نیازهای اساسی کارکنان موجب افزایش بهرهوری آن ها میشود؟
۲– آیا مشارکت کارکنان در تصمیمگیری موجب افزایش بهرهوری آن ها میشود؟
۳– آیا سبک رهبری مشارکتی مدیر موجب افزایش بهرهوری آن ها میشود؟
۱-۶- فرضیههای پژوهش
۱- تأمین نیازهای اساسی کارکنان موجب افزایش بهرهوری آن ها میشود.
۲- مشارکت کارکنان در تصمیم گیری موجب افزایش بهرهوری آن ها میشود.
۳- سبک رهبری مشارکتی مدیر موجب افزایش بهرهوری آن ها میشود.
۱-۷- مدل مفهومی تحقیق
با توجه به ادبیات بهرهوری و مطالعات انجام شده، عوامل مؤثر بر افزایش بهرهوری، توجه به نیازهای اساسی کارکنان، مشارکت کارکنان در تصمیمگیریها و سبک رهبری مشارکتی مدیر در نظر گرفته شده است. لذا میتوان گفت مدل مفهومی تحقیق یک مدل عللی و معلولی است. و از نوع رابطه همبستگی، که در شکل ذیل سعی بر نمایش آن شده است.
تامین نیازهای اساسی کارکنان
مشارکت کارکنان در تصمیمگیریها
سبک رهبری مشارکتی مدیر