*- در رابطه با متغیر اهرم مالی میزان اهرم مالی بر مدیریت سود تاثیرگذار است. نتایج ارائه شده در جدول ۴-۴ نشان میدهد که ضریب برآورد شده برای متغیر GROWTHit که تاثیر اهرم مالی بر مدیریت سود را نشان میدهد؛ بمیزان ۱۵۰/۰- و با سطح معناداری ۰۰۷/۰ میباشد. این یافته نشان میدهد که بین متغیرهای مذکور ارتباط معکوس و معنادار وجود دارد. بر این اساس، می توان دریافت که اهرم مالی بر مدیریت سود تاثیر منفی داشته است. به عبارتدیگر، شرکتهای دارای سطح بدهی بالاتر، سودآوری کمتری داشته اند.
در فرضیه دوم پژوهش بیان شده است که زمانبندی بر مدیریت سود شرکتها تاثیرگذاراست. نتایج ارائه شده در جدول ۴-۵ نشان میدهد که ضریب برآورد شده برای متغیر ASSINit که تاثیر زمانبندی بر مدیریت سود شرکتها را نشان میدهد؛ بمیزان ۱۲۳/۰ و با سطح معناداری ۰۰۹/۰ میباشد که کمتر از ۰۵/۰ (سطح خطای آزمون) است. این یافته نشان میدهد که بین متغیرهای مذکورارتباط مستقیم(مثبت)، و معنادار، وجود دارد که کمتر از ۰۵/۰ (سطح خطای آزمون) است. این یافته نشان میدهد که بین متغیرهای مذکور ارتباط معنادار، به لحاظ آماری وجود دارد. بر این اساس، میتوان دریافت که میزان سود عملیاتی بر زمانبندی فروش دارایها اثرمثبت داشته وبا مدیریت سود رابطه مستقیم ومعناداری دارد به عبارت دیگر هرچه میزان سود عملیاتی کاهش پیدا کند زمانبندی فروش دارایها افزایش پیدا کرده بنابرین اگر سود عملیاتی کاهش پیدا کند به خاطر انگیزه های مدیریتی، مدیر اقدام به مدیریت سود از طریق فروش دارایی های ثابت میکنند تا که میزان سود افزایش پیدا کند. این یافته با ادعای مطرح شده در فرضیه دوم که بین زمانبندی و مدیریت سود رابطه مثبت و معناداری وجود دارد سازگار است و این فرضیه در سطح اطمینان ۹۵% پذیرفته می شود.
۴-۷- خلاصه فصل
در فصل حاضر، فرضیات تحقیق مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. هدف اساسی پژوهش حاضر، بررسی ارتباط بین اندازه شرکت، زمانبندی بر مدیریت سود شرکتهای پذیرفته شده در بازار اوراق بهادار تهران میباشد. در پژوهش حاضر، در راستای بررسی تاثیر متغیر اساسی بر یکدیگر، دو مطرح شد که در این فصل، مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. خلاصه نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل آماری فرضیات در جدول ۴-۷ آمده است.
جدول ۴-۶ خلاصه نتایج حاصل از آزمون فرضیات
خلاصه فرضیه
ضریب متغیر مستقل اساسی
سطح معنی داری آزمون
نتیجه
فرضیه اول:
بین اندازه شرکت و مدیریت سود ارتباط مثبت و معناداری وجود دارد.
۰۷۴/۰
۰۲۵/۰
Hᴼ
رد
می شود
فرضیه دوم:
بین زمانبندی و مدیریت سود ارتباط مثبت و معناداری وجود دارد.
۱۲۳/۰
۰۰۹/۰
Hᴼ
رد
می شود
در مجموع، یافته ها نشان می دهند که اندازه شرکت، بر مدیریت سود، تاثیر مستقیم(مثبت)، داشته است. و زمانبندی فروش دارایی ها نیز بر مدیریت سود در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار رابطه مستقیم و معناداری وجود دارد. به عبارت دیگر با افزایش اندازه شرکت و افزایش میزان زمانبندی فروش دارایها ثابت، مدیریت سود افزایش پیدا می کند. وهمچنین دیگر با کاهش اندازه شرکت و کاهش میزان زمانبندی فروش دارایها ثابت، مدیریت سود کاهش پیدا می کند.
فصل پنجم
نتیجه گیری
و پیشنهادها
۵-۱- مفدمه
مدیریت سود به یک پدیده رایج تبدیل شده است که در اکثر کشورهای جهان اتفاق می افتد. تحقیقات زیادی نیز برروی مدیریت سود در ایران صورت گرفته است که یافته های این پژوهشها وجود مدیریت سود در شرکت های بورسی را اثبات میکنند. مانند( مشایخی و همکاران، ۱۳۸۴ ؛ نوروش و همکاران، ۱۳۸۴ ؛ خدادادی و جان جانی۱۳۹۰).
مدیریت سود زمانی رخ میدهد که مدیران برای گزارشگری مالی و ساختار معاملات، با هدف تغییر در گزارشهای مالی، قضاوت خود را به کار می گیرند تا برخی از ذینفعان را در مورد عملکرد اقتصادی شرکت گمراه کنند. یا بر نتایج قراردادهایی که به ارقام حسابداری گزارش شده بستگی دارد، اثر بگذارند امروزه مدیریت سود یکی از موضوعات بحث برانگیز و جذاب در پژوهشهای حسابداری است، به دلیل اینکه سرمایه گذاران به عنوان یکی از فاکتورهای مهم تصمیم گیری به رقم سود توجه خاصی دارند(هیلی و واهلین[۴۹]، ۱۹۹۰).
هدف اصلی تعیین رابطه بین اندازه شرکت، زمانبندی و مدیریت سود در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادارتهران
در راستای هدف مذکور، فرضیاتی مطرح شد که در فصل چهارم، مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.در این فصل نتایج حاصل از پژوهش انجام شده به صورت خلاصه ارائه شده و نتایج مذبور بر اساس مبانی نظری پژوهش تشریح و تفسیر میشوند. ابتدا یافته های حاصل از آزمون فرضیات پژوهش مطرح میگردد. سپس این یافته ها با نتایج پژوهشها پیشین مقایسه میشوند. در پایان فصل، پیشنهادهای کاربردی با توجه به یافته های پژوهش و نیز پیشنهادهایی برای پژوهشهای آتی مرتبط ارائه شده است .
۵-۲- خلاصه نتایج فرضیه اول و تفسیر آن
نتایج حاصل از آزمون فرضیه اول، نشان میدهد که اندازه شرکت بر مدیریت سود شرکتها تاثیر مستقیم گذاشته است.این یافته با نتایج پژوهش(پرنس ادوارد- شو، سو جین چیانگ[۵۰]، ۲۰۱۳)، از گروه مدیریت بازرگانی، دانشگاه کاتولیک فوجن، تایوان(۲۰۱۳) نیز مطابقت دارد و سازگار است. این پژوهشگران نیز یک رابطه مستقیم و معنادار بین اندازه شرکت و زمانبندی بر مدیریت سود شرکتها گزارش نمودند.
-
- Lkarya ↑
-
- Park ↑
-
- Patel ↑
-
- Dechoo ↑
-
- Verkerk ↑
-
- Aescat 1994 ↑
-
- Siergar 2008 ↑
-
- Bartoo ↑
-
- Patel ↑
-
- Bolkvy ↑
-
- Gashto ↑
-
- Wood cooling ↑
-
- Frydsvnvalvarz ↑
-
- Kyrshnhaytrvmlvmnd ↑
-
- Hunt, Mvyrvshlvyn ↑
-
- Mafvrdvkvmysky ↑
-
- Scott ↑
-
- Fern ↑
-
- Degeorge ↑
-
- Healy and Wahlen ↑
-
- Hughes ↑
-
- Beatty and Harris ↑
-
- Kroll ↑
-
- Haw ↑
-
- hile ↑
-
- Short horizon ↑
-
- Wilson and Wang ↑
-
- Haw ↑
-
- Schipper ↑
-
- Cohen Zarvyyn ↑
-
- Rvychvdhr ↑
-
- Dmsky ↑
-
- On Chaudhry ↑
-
- Dmsky ↑