“بوردیو در تحلیل بیرونی آثار هنری ، تولیدات فرهنگ را بازتاب جهان اجتماعی میداند ، او بر آن است که آثار هنری مستقیما به خصایص اجتماعی به وجود آورندگان (منشا اجتماعی آنان ) یا به ویژگیهای گروههایی بستگی دارد ، که مخاطبان واقعی یا مفروض آن آثار بودند.” ( بوردیو[۱۷۳] ، ۱۳۸۰ : ۸۶ )
جهان اجتماعی فضایی از روابط عینی میان موقعیت هاست و فرآیندی که منجر به خلق آثار هنری میگردد. “محصول مبارزه میان عاملان اجتماعی است که بر حسب موقعیتشان در حوزه فرهنگی ، که این خود به سرمایه خاص آن هابستگی دارد ، منافعشان در بقا یا در فضای نظام است .
منظور از بقا ، دفاع از آموزههای جزمی همه گیر ، مبتذل و معمولی شده است و منظور از فضا ، براندازی این آموزه ها به شکل بازگشت به سرچشمههای اصیل و نقدهای سنت شکنانه وبدعت گرایانه است .” ( همان : ۹۳ )
بوردیو در تحقیقات خود با بررسی تفاوت ها و تشابهات در مصرف محصولات فرهنگی – هنری به عنوان شاخصهایی از کیفیت زندگی که هزینه زیادی ندارد به دو نوع کیفیت زندگی فرهنگی رسید . کیفیت زندگی فرهنگی متعالی که در طبقات بالا رایج بود و کیفیت زندگی فرهنگی مردمی (عامیانه) که در طبقات متوسط، کارکنان، دفتری، کارگران و …. گسترش داشت .
در این دوران ، تمایز میان فرهنگ متعالی و فرهنگ طبقات فرودست و گونه ای فرهنگ میان مایه به چشم میخورد . فرهنگ متعالی ناظر بر استانداردهای زیبایی شناختی رسمی که در موزه ها، تاتر ها و سالنهای ارکستر سمفونی در جریان است ، میباشد و فرهنگ فرو مایه در انواع هنرهای بازاری و تجاری خود نمایی میکند .
فرهنگ میان مایه ، فرهنگ طبقات میانی یا سطحی متوسط از سرمایه فرهنگی است که نازل است و نه متعالی . دی میگو معتقد است “که از آغاز قرن بیستم ، اینتمایز اساسی میان فرهنگ متعالی فرهنگ مردمی به شدت قابل مشاهده است و به گونه ای از آغازین قرن است که قطبی شدن و مرزبندی میان این دو فرهنگ کاملا آشگار گردیده است.”
در فضای کما بیش مارکسیستی اندیشه بوردیو، تاثیر مکتب فرانکفورت را در نقد عملکرد تلویزیون و صنایع القایی فرهنگی میتوان مشاهده نمود . از نظر مارکوزه [۱۷۴]پیشرفت سرمایه داری مصرفی است که تک ساحتی بودن را پدید آورده است . خرسندی کاذب ایجاد کرده و آرزوهای مردمان را به جای روابط به سمت اشیاءسوق داده است و با کنترل گرایشهایشان ،آنان را به نظام پیوند میدهند .”در اندیشه کسانی چون:مارکوزه آدرنو و هورکهایمر اشکال فرهنگی سرمایه داری مدرن قدرت نقد و تحلیل را یعنی همان که در اعتقاد بوردیو صاحبان سرمایه های فراوان فرهنگی از آن برخوردارند ، در انسان تضعیف میکند و در نهایت گونه ای هنر و به ویژه موسیقی ای را ترویج میکند که تنها شیوه هایی برای فرونشاندن هیجانات و احساسات است .”
این گونه هنر عوامانه و توده ای مردم را به تفکر وا نمی دارد ، بلکه در ایشان نوعی حس آسانگیری ایجادمی کند و هر گونه استقلال رأی را از میان بر میدارد . ( تدینتون[۱۷۵] ، ۱۹۸۴ : ۲۱۲ )
پس از این روست که در نگاه بوردیو نخبگان فرهنگی همواره از هنر توده ای گریزانند . زیرا در نظریه تمایز وی ،ذائقه تمایز که مهارت هنری و آمادگی و استعداد زیبا شنا سی ، بخشی از آن است .
ذائقههای ناب بر امتناع از ذائقههای غیر ناب یا ذائقه ای است که ، تنها به ارضاء حواس میپردازد. تضاد ذوق و قریحه ناب و ذوقهای غیر ناب ، در بستری از تضاد میان فرهیختگان و غیر فرهیختگان شکل
-
- Noding ↑
-
- Argayel ↑
-
- Cost &Mc gery ↑
-
- ۵ -Scheier ↑
-
- ۶ -Carver ↑
-
- ۱- anger ↑
-
- – fear ↑
-
- – disgust ↑
-
- – surprise ↑
-
- – sad ness ↑
-
- – dickey ↑
-
- – Vanhoren ↑
-
- – Ey senck ↑
-
- – Brad Burn ↑
-
- – Lama ↑
-
- – Katler ↑
-
- -joy ↑
-
- -Bardboarn ↑
-
- -Heady ↑
-
- -Wearing ↑
-
- ۱- Santrock ↑
-
- -Weiner ↑
-
- – attributionn ↑
-
- – Buss ↑
-
- – hedonism ↑
-
- – Hobbes ↑
-
- – Desade ↑
-
- – Bentham ↑
-
- – Ryan ↑
-
- – Deci ↑
-
- – Kubovy ↑
-
- – Kahneman ↑
-
- – Diener ↑
-
- – Schwarz ↑
-
- – Lucas ↑
-
- – Seligman ↑
-
- – Royzman ↑
-
- – eudaimonic ↑
-
- – Waterman ↑
-
- – Personal expressiveness ↑
-
- – Ryff ↑
-
- – Singer ↑
-
- -autonomy ↑
-
- -Personal growth ↑
-
- – self acceptonnce ↑
-
- – life-Purpose ↑
-
- – Positive- relatedness ↑
-
- – Campon ↑
-
- – Wilson ↑
-
- – Suh ↑
-
- – Beck ↑
-
- – Winner ↑
-
- – Taylor ↑
-
- – Peplau ↑
-
- – Sears ↑
-
- – context ↑
-
- – Rassell ↑
-
- – LeDoux ↑
-
- – Davidson ↑
-
- – Fava ↑
-
- – Maslow ↑
-
- – Gilbert ↑
-
- – Brokman ↑
-
- – Pleasant Life ↑
-
- – good Life ↑
-
- – meaningful Life ↑
-
- – Weinberg ↑
-
- ۱- Katril ↑
-
- ۱- Oswald ↑
-
- -Epstein ↑
-
- – Mihaly ↑
-
- – Floraward ↑
-
- – Venhowen ↑
-
- – Gallup ↑
-
- – Nietzsche ↑
-
- – Sigmund Freud ↑
-
- – Ericson ↑
-
- – From ↑
-
- – Maslow ↑
-
- – Ragers ↑
-
- – Margaret Matlin ↑
-
- – David Stang ↑
-
- – Richard Lazarus ↑
-
- – Beck ↑
-
- ۳ –Antony Greenwald ↑
-
- ۱ –Shelly Taylor ↑
-
- ۲ –Jonathan Browns ↑
-
- – Tiger ↑
-
- – Kurtlevin ↑
-
- – Gorge Kelly ↑