رهبری خرازی (۱۳۸۴) وضعیت حاکمیت شرکتی در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و مقایسه آن با کشورهای جهان مورد برسی قرار داده است. نتایج تحقیق در برسی میزان رعایت حقوق سهامداران در بازار تهران اینگونه شد که حقوق سهامداران در ایران رعایت نمی شود.
ابراهیمی کردلر و حسنی آذر داریانی (۱۳۸۵) دلیل ارزان فروشی سهام و افت عملکرد قیمت دسهام اولین عرضه عمومی را کارا نبودن سرمایه ایران دانسته اند زیرا دسترسی به اطلاعات مربوط به شرکتها و عملکرد آن ها دشوار بوده لذا سرمایه گذاران از دانش و بینش کافی برای برای تحلیل اطلاعات برخوردار نمی باشند آن ها ریشه اصلی اینگونه مشکلات در بازار سرمایه کشور را وجود سهامداران عمده از جمله نهادها، سازمان های وابسته به دولت و بانکها در بازار میدانند.
قالیباف اصل و رضایی (۱۳۸۶) با انتخاب ۷۲ شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی دوره زمانی ۱۳۸۴-۱۳۸۲ بهیئت مدیره بر عملکرد شرکتها پرداختند. در این تحقیق با توجه به در نظر گرفتن اعضای غیر موظف در هیئت مدیره به عنوان متغیر مستقل و عملکرد شرکت به عنوان متغیر وابسته به این نتیجه رسیدند که بین نسبت اعضای غیر موظف و هیچ یک از معیارهای عملکرد رابطه معناداری وجود ندارد.
قنبری (۱۳۸۶) اثر نسبت حضور اعضای غیر موظف، شفافیت اطلاعاتی، وجود حسابرسی داخلی و حضور سهامداران نهادی را به عنوان معیارهایی از حاکمیت شرکتی بر عملکرد شرکت مورد برسی قرار داده است. نتایج تحقیق نشان داده است که فقط سهامداران نهادی و حسابرسی داخلی بر عملکرد شرکت تاثیر دارد.
نمازی و کرمانی (۱۳۸۷) به برسی تاثیر ساختار مالکیت بر عملکرد شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران پرداختند. نمونه آماری این تحقیق شامل ۶۶ شرکت طی سالهای ۱۳۸۶-۱۳۸۲ میباشد. نتایج تحقیق نشان میدهد که بین مالکیت نهادی و عملکرد شرکت رابطه منفی و معنا داری وجود داردهمچنین بین مالکیت شرکتی و عملکرد شرکت رابطه مثبت و معنا داری وجود دارد.
حجازی و حق بین (۱۳۸۷) ناهنجاریهای اولین عرضه عمومی سهام را در بورس اوراق بهادار تهران را برسی نموده است. آن ها در تحقیق خود به این نتیجه رسیده اند که در مورد سهامی که برای اولین بار در بورس اوراق بهادار تهران عضه میشوند، در زمان اولین عرضه عمومی و نسبت به عرضه اسمی سهام گران فروشی صورت میگیرد. همچنین افت قیمت سهام اولین عرضه عمومی در بلند مدت با وقفه زمانی۶ ماه پس از اولین عرضه عمومی ایجاد می شود به این معنا که امکان دسترسی اطلاعاتی برای سرمایه گذاران در بورس اوراق بهادار تهران در اولین عرضه بسیار محدود است در نتیجه پس از ورود شرکتها به بورس وبا توجه به ارائه گزارشات مالی میان دورهای مورد تقاضای بورس، تاثیر این اطلاع رسانی بر تصمیم افراد پس از ۶ ماه ظهور می نماید. در نتیجه بین صنعت و ارزش گذاری زیر قیمت اولین عرضه عمومی رابطه وجود دارد. همچنین بین سود سه سال قبل از اولین عرضه عمومی (به عنوان شاخص کیفیت، ریسک، اعتبار شرکت) و درصد سهام سهام منتشره در بلند مدت (به عنوان شاخص هزینه های نمایندگی) با افت قیمت سهام اولین عرضه عمومی در بلند مدت رابطه وجود دارد.
ایزدی نیا و رساییان (۱۳۸۸) با برسی ابزارهای نظارتی راهبری شرکتی، سطح نگه داشت وجوه نقد و عملکرد شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران با مطالعه اطلاعات ۱۰ ساله ۱۲۹ شرکت طی سالهای ۱۳۸۷-۱۳۷۸ به وسیله رگرسیون چند متغیره به این نتیجه رسیدند که بین درصد مالکیت سهامداران نهادی و ارزش شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران رابطه مثبت و معنا داری وجود دارد اما بین درصد اعضای غیر موظف هیئت مدیره و ارزش شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران رابطه مثبت و معنا داری وجود ندارد. همچنین سطح نگه داشت وجوه نقد رابطه مثبت و معناداری با ارزش شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران دارد.
عباسی و بالا ورد (۱۳۸۸) آزمون پدیده ارزشگذاری زیر قیمت عرضه عمومی اولیه سهام و عملکرد بلند مدت آن در بورس اوراق بهادار تهران را برسی کردند. آن ها ۷۸ مورد عرضه عمومی اولیه انجام شده در بورس اوراق بهادار تهران را طی دوره ۱۳۷۸ تا ۱۳۸۲ را مورد برسی قرار دادند نتایج حاصله از بازدههای تعدیل شده با شاخص بازار در کوتاه مدت با بهره گرفتن از آزمون تی تک نمونه ای نشان داد که پدیده ارزش گذاری زیر قیمت عرضه عمومی اولیه در بورس تهران وجود دارد. همچنین عملکرد بازده های بلند مدت عرضه عمومی اولیه سهام بالاتر از شاخص کل بازار است.
قائمی و شهریاری (۱۳۸۸) به برسی رابطه بین اجزای ساختار حاکمیت شرکتی پرداختند، که شامل ترکیب هیئت مدیره ساختار مالکیت و افشای اطلاعات در برسی عملکرد ۷۷ شرکت از شرکتهای پذیرفته شده در بازار بورس اوراق بهادار تهران طی سالهای ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۴ بود . نتایج تحقیق آن ها نشان داد که بین ترکیب هیئت مدیره و عملکرد مالی شرکتها رابطه معنا داری وجود ندارد، اما بین افشای اطلاعات و عملکرد مالی شرکتها رابطه معنا داری وجود دارد.
مدرس و همکاران (۱۳۸۸) در برسی اثر سهامداران نهادی به عنوان یکی از معیارهای حاکمیت شرکتی بر بازده سهامداران در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، با برسی اطلاعات ۵ ساله (۹۲-۸۷) از ۹۰ شرکت مورد برسی با بهره گرفتن از روش رگرسیون به این نتیجه رسیدند که با وجود آنکه میزان مالکیت نهادی در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بسیار زیاد است اما هیچ گونه رابطه معنا داری بین سهامداران نهادی و بازده سهام وجود ندارد، در حالی که بر اساس نتایج به دست آمده از تحقیقات در سایر کشورها این رابطه مثبت یا منفی هم بوده است.
حساس یگانه و همکاران (۱۳۸۸) رابطه بین کیفیت حاکمیت شرکتی و عملکرد شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران را برسی نمودند. با بهره گرفتن از اطلاعات یک ساله ۹۰ شرکت با بهره گرفتن از پرسشنامهای حاوی ۲۵ معیار از معیارهای حاکمیت شرکتی برگرفته از مفاد آیین نامه نظام راهبری شرکتی و در سه طبقه شفافیت اطلاعاتی، ساختار هیئت مدیره و ساختار مالکیت تحقیق خود را انجام دادند و به این رسیدند که هیچ گونه رابطه معنا داری بین کیفیت حاکمیت شرکتی و عملکرد شرکت وجود ندارد.
یعقوب نژاد و تاجیکنیا (۱۳۸۸) با برسی تبیین عوامل مالی و غیر مالی بر عملکرد کوتاه مدت عرضه عمومی اولیه سهام در بورس اوراق بهادار تهران در برسی بازده سه ماهه عرضه های عمومی اولیه در بین سالهای ۱۳۸۷-۱۳۸۳ و برای ۵۶ شرکت با بهره گرفتن از روش آماری رگرسیون چند متغیره و آنالیز واریانس به این نتیجه رسیدند که تاثیر تاثیر عرضه عمومی اولیه بر روی وجود بازده کوتاه مدت در بورس اوراق بهادار تهران مثبت است.