به نظرمیرسد که با مخدوش شدن شخصیت وکرامت وارزش انسانی زنان با توجه به اینکه زنان به عنوان مربیان اصلی و اولیه هرخانواده، از اهمیت ویژهای برخوردارند لذا نهاد خانوادگی را از هم میپاشد.بر این اساس اولین ضایعه آن متوجه نسل بعدی است، زیرا هر نسل در سایه تعالیم خانواده، جامعهپذیر شده و ارزشها و فرهنگ آن جامعه را درونی میکند. پیامد ناگوار دیگربرای کسانی که این جرم بر آن ها وارد شده احساس شرم و عذاب وجدان و عدم اطمینان به آینده، خواهد داد.
ب) آسیب های وارد بر مجرم و جامعه
از یک سو ، جنس ، سن ، بدبینی، خودپسندی ، خودخواهی، نفرت، کینه ، جنون ، ثروت ، جنون اخـلاقی، پرخاشگری،عصبانیت آنی، انتقام، اعتقادات یا گرایشات خاص از عوامل فردی است که با توجه به وضعیت زیستی- روانیِ فرد، وی را متمایل به انجام یک رفتار خلاف هنجارمی نماید.[۱۶۴]از طرفی دیگر فرمانهای خداوند محدودههای مجاز را از قلمروهای ممنوع جدا میکنند و راه رسیدن به کمال واقعی را نشان میدهد کسی که در قلمروهای ممنوع گام میگذارد گناهکار است و مهمترین نتیجهای که از کار خود میگیرد محرومیت از کمال انسانی و قرب الهی است.
هر گناهی دارای آثار نکبتبار و سختی برای انجامدهنده آن میباشد و هر مصیبتی که به انسان گناهکار برسد
عاملش گناه و معصیت است ،در روایات اهل بیت (علیهم السلام) بیان شده که هر گناه بلای خاصی را درپی
خواهد داشت و اثر هر گناه را بیان کردهاند . به عنوان مثال در مورد زنا فرمودهاند که هرگاه زنا در جامعه زیاد و علنی شود موجب زیاد شدن زلزله میشود.[۱۶۵]
درحقیقت قوادی گری از طریق اینترنت به مراتب خیلی مضرتر از قوادگیری کلاسیک وسنتی است چون دامنه آن بسیار گسترده تر است وموجب ازدیاد زنا وفساد در جامعه میگردد.
وهمـچنین در روایات آمده که هـرچه انـسـانها گـناهان جدیدتری را انـجام دهـند باعـث میشـود بلاهای
جدیدتری بر سر آنان ببارد.
یکی از موانع معرفت، گناه است که بر عقل و فطرت تأثیر گذاشته و باعث انحراف از حق و ظرافتهای خلقت میگردد.خداوند در سوره انعام آیه ۴۳می فرماید: «ولی دلهایشان سخت شده و شیطان آنچه را انجام میدادند برایشان آراسته است.»[۱۶۶]
انسان وقتی گناهی مرتکب میشود، وجدان اخلاقی او را مورد ملامت و سرزنش قرار میدهد و با ضربات پیگیر خود بر روح و فطرت، آرامش روحی را از صاحب آن میگیرد که قرآن نام آن را«نفس لوّامه» میگذارد. پشیمانی و ندامت که از تلاش و کوشش همین نفس حاصل میشود، آرامش خاطر را از گنهکار میگیرد.طغیان گناه پرده شرم و حیا را می درد وانسان بدون شرم و حیا و بیباک از رسوایی و تنفر عمومی، به موجودی خطرناک تبدیل میشود.فضائل اخلاقی کنترل کننده انسان و دور کننده او از گناه است، فرد گناهکار با انجام پی در پی گناه، فضائل را یک به یک از دست میدهد و به شخص بیشخصیت و لا ابالی تبدیل میگردد.
گناه افسردگی و هجوم غم و غصه را برای گناه کاردارد و تکرار گناهان و عدم ایمان به پاداش نیک الهی در
انسان حس پوچی و هیچانگاری به وجود خواهد آورد. در این مرحله انسان تنها به گذراندن این زندگی که از نگاه او چیزی جز زجر و مصیبت و بیهودگی نیست میپردازد.
به نظر میرسد که قوادی گناهی بزرگ است که تمام آسیب های مذکور را به مجرم وارد میکند.
این ها برخی از آثار گناه بر روی فرد بود گنـاهان فردی به تدریج پایه های یک جامعه را سسـت کرده و راه را
برای گناهان و مشکلات اجتماعی بازمیکنند.قاچاق زنان علاوه بر اینکه یک موضوع حقوق بشری محسوب میشود، به دلیل ابتلای گسترده به ویروس ایدز و دیگر بیماریهای مقاربتی، تبدیل به یک نگرانی عمومی برای سلامت جامعه شده است.
قوادی وبواسطه آن قاچاق زنان از کشور اسلامی ایران، میتواند حیثیت ملی و اسلامی نظام را مخدوش کند، چرا که معمولاً کشورهای مبدأ قاچاق زنان، کشورهای فقیری هستند که دچار انواع نابسامانیهای اجتماعی میباشند، نظیر کشورهای بالکان و جمهوریهای شوروی سابق که از شدت فقر، حاضر به هر کاری ولوخودفروشی هستند.[۱۶۷]
نتیجه گیری
همان گونه که بیان شد ، شیوع جرایم رایانهای درحوزههای مختلف اجتماعی موجب بروز آسیب ها وخسارات متعددی میگردد.از مهمترین آسیب های وارد برفرد وجامعه از بین بردن مبانی واصول اخلاقیو نظام اجتماعی بوده که خسارات زیادی به نظامهای اقتصادی ،سیاسی ،فرهنگی جامعه وارد میآورد. هرچه بیشتر فناوری رایانهای توسعه یابد جرایم رایانهای مرتبط با هنجارشکنیهای غیراخلاقی نیز توسعه پیدا خواهد نمودوتاثیــرمنفی بر نظام اجتماعیو بنیادی خانواده ها خواهد گذاشت. ولذا جرایم رایانه ای باعــث می شود، حریم شخصی افراد دچار تزلزل شده و عفت عمومی خدشه دار شده است. با توجه به افزایش و شیوع جرایم رایانهای در جامعه، هر گونه تحقیقی در جهت برنامه ریزی برای کاهش این رفتار مخرب و نامطلوب، ضروری به نظر میرسد. جرم و پدیده مجرمانه همواره برای جامعه بشری خطرناک بوده، اما گاهی جرم بواسطه حالت خاصی جامعه را تهدید ویژه میکند که جرایم منافی عفت رایانهای از جمله همین جرایم خطرناک است که با رواج آن، خسارت جبران ناپذیری به ارزشها و افراد جامعه و همچنین خانواده ها به عنوان پایه های اصلی شکلگیری جامعه وارد میشود.
پیوند و اتصال شبکه جهانی اینترنت به روشنــی گویای این واقعیت است که ویرانگری و آســیب رسانی میتواند در یک لحظه سراسر جهان را فرا گیرد. سوء استفاده از فناوری های رایانه ای و اینترنتی میتواند امنیت ملی,آسایش عمومی و موجودیت یک جامعه را به مخاطره انداخته و تاثیرهای منفی بی شماری را بر زندگی افراد اجتماع تحمیل کند. با کمی دقت در این خصوص می توان به این نتیجه دست یافت که اغلب مرتکبان جرایم در فضای مجازی را جمعیت جوان تشکیل میدهند. این مجرمان هم از ظرفیت جنایی بالایی برخوردارند و هم استعداد خوبی برای انطباق اجتماعی از خود نشان میدهند.
رعایت و حفظ عفت و اخلاق از مبانی هر جامعه ای به ویژه جوامع اسلامی است اما با توجه به تفاوت در زمان و مکان و آداب و رسوم و اعتقادات، امری نسبی تلقی شده و موجب تفاوت در قانون گذاری و حقوق کیفری اجتماعات مختلف شده است. با پیدایش رایانه و به دنبال آن فضای مجازی اینترنت و گستـرش روز افـزون اسـتفاده از این فناوری نوین میان جوامـع، با وجـود ویژگی هـای مثبت ، درصـد سوء استفاده از آن نیز به سبب ویژگی های خاص رایانه و فضای مجازی توسط افراد سودجو فزونی یافته است که همین امر موجبـات نگرانی دولــت ها را پدید آورده است و این مســئله شاخه نوینی از جرایم را
تحت عنون جرایم رایانه ای ایجاد کردهاست.