۲-۲: تدریس مشارکتی یادگیرندگان از راه دور
۲-۲-۱: آموزش
آموزش مسئله تمام عمر است و یادگیری و آموختن، مفهوم کلیدی آن است.از طرفی انسان موجودی است که دارای قدرت یادگیری و تغییر بوده و جزء کنجکاوترین موجوداتی است که امکان آموزش برای او وجود دارد و خلاقیت او از سایر موجودات بیشتر است، لذا مسئله آموزش و پرورش، یک امر اساسی تلقی می شود، زیرا بدون وجود آموزش، انسان امکان دستیابی به استعدادهای نهفته ای که در وجودش به ودیعه گذاشته شده است را ندارد، چنانچه وی بخواهد از این استعدادها بهره مند گردد، لازم است در سطح جامعه آموزشهای خاصی را ببیند و رشد و گسترش هر جامعه در ابعاد گوناگونش به رشد و گسترش آموزش و پرورش آن جامعه متکی است (شعاری نژاد،۱۳۸۰ ).
آموزش
به فعالیت های حرفه ای معلم آموزش[۴۹] گفته می شود.براون[۵۰] و اتکینس [۵۱] آموزش را به عنوان” فراهم آوردن فرصتهایی برای اینکه دانش آموزان یاد بگیرند” تعریف کردهاند. پس بنا به تعریف، آموزش به فعالیتهایی گفته می شود که با هدف آسان ساختن یادگیری از سوی آموزگار یا معلم طرح ریزی می شود و بین آموزگار و یک یا چند یادگیرنده به صورت کنش متقابل جریان می بابد. یادگیری فعالیتی است که از سوی یادگیرنده انجام میگیرد و خود او در شکل گیری آن دخالت مستقیم دارد و نقش معلم صرفا″ فراهم آوردن شرایط و امکاناتی است که یادگیری را آسان میسازد.در واقع، معلم، از راه آموزش، در تجارب یادگیری دانش آموزان دخل و تصرف میکند تا بر یادگیری آنان تأثیر بگذارد.سیدل[۵۲] و شاولسون[۵۳] (۲۰۰۷)گفته اند “آموزش به عنوان خلق محیطهای یادگیری که در آن فعالیتهای مورد نیاز یادگیرندگان برای ساخت دانش و کسب توانایی تفکر به حداکثر میرسد تعریف می شود”(سیف،۱۳۸۹).
دوبوا (۱۹۷۲ ،به نقل از فردانش) آموزش را مرتب و منظم کردن دقیق محیط فراگیر به منظور دستیابی به نتایج مورد نظر در وضعیت های مشخص تعریف کردهاست. این تعریف گرچه بسیار کلی است، به نکات متعددی مواو یا انگیزه و نیاز او به یادگیری، منظور نشده است.
آندرسون (۱۹۸۵،همان منبع) عوامل مؤثر در آموزش را به دو دسته تقسیم کردهاست :
الف) عوامل آموزشی: عوامل آموزشی شامل نحوه ی ارائه و نمایش محتوای آموزشی و مدت زمان اختصاص یافته به یادگیری هر موضوع از سوی معلم است.
ب) عوامل تفاوت های فردی: عامل تفاوت های فردی شامل تواناییهای عمومی فراگیر برای یادگیری است که میزان درک و فهم شاگرد را از دستورالعملها و دستورات معلم تبیین میکند و همچنین زمان یادگیری؛که برای فراگیران مختلف متفاوت است؛عامل زمانی را مشخص میکند که هر فراگیر عملاً آن را صرف یادگیری میکند.
۲-۲-۲: مفهوم تدریس
امروزه تدریس در آموزش عالی به عنوان حوزه ای معرفتی مورد توجه جدی واقع شده، لکن تعریف هایی که از آن به عمل آمده،مختلف است. اسمیت (۱۹۸۸ ، به نقل از شعبانی۱۳۸۶) معتقد است: ” تلاشهایی که برای تعریف از تدریس صورت گرفته به جای تمرکز بر ارائه تعاریف روشن و صریح از تدریس،بر کاوش ابعاد مختلف این مفوم تمرکز داشته است”. در این خصوص،نگرشهای مختلفی در مورد تدریس شکل گرفته است. برای مثال، (گیج و برلاینر،۱۹۹۴ به نقل از لطف آبادی و همکاران،۱۳۷۴) اظهار میدارد: منظور من از تدریس عبارت از هر فعالیتی است که از جانب یک فرد به منظور تسهیل یادگیری فرد دیگری انجام می پذیرد.
نگرش اول برگرفته از تمثیلی است که دیویی از تدریس بیان کرده و آیزنر آن را توضیح داده است. از دیدگاه او تدریس مشابه عمل فروختن است؛ همان گونه که بدون وجود خریدار نمی توان چیزی را فروخت، مدرس قادر به تدریس نیست، مگر اینکه فرد یا افرادی برای یادگیری وجود داشته باشند.
-
- Application ↑
-
- Analysis ↑
-
- Evaluation ↑
-
- Online ↑
-
- Of line ↑
-
- Mauskak ↑
-
- Schlosser ↑
-
- Anderson ↑
-
- Sorensen ↑
-
- Simonson ↑
-
- Prewitt ↑
-
- Garisson & Shale ↑
-
- Jeffries & Keegan ↑
-
- Moor ↑
-
- Seels & Ritchie ↑
-
- Spotts & Bowman ↑
-
- Holmberg ↑
-
- Presby ↑
-
- Smaldino ↑
-
- Albright ↑
-
- Zevack ↑
-
- Kapalan ↑
-
- Leiserson ↑
-
- E-learning ↑
-
- Boticario @ Gaudioso ↑
-
- Alexander ↑
-
- blended learning ↑
-
- open learning ↑
-
- computer based education ↑
-
- online/web based learning ↑
-
- Interactive Video Disk ↑
-
- Video Conference ↑
-
- Video On Demand ↑
-
- Information Highway ↑
-
- Audio conferencing class ↑
-
- Video conferencing ↑
-
- One way video and two way audio conferencing ↑
-
- E-mail ↑
-
- Network.multimedia computer systems ↑
-
- Sashi K ↑
-
- Agents of change ↑
-
- Globalization ↑
-
- Access and government funding ↑
-
- Connectivity and internet ↑
-
- Digital divide ↑
-
- Challenges ↑
-
- Hernce ↑
-
- Borum ↑
-
- ۱Instruction ↑
-
- ۲Brown ↑
-
- ۳Atkins ↑
-
- ۱Seidel ↑