Number
of
simulations
Method’s
Author
[Ref.]
Asymmetric variable
Correlated variable
Yes
Yes
Very Low
Rosenbluth[6]
Yes
Yes
Low
Li [7]
No
Yes
High
Harr [8]
Yes
No
High
Hong [9]
در روشهای تقریبی، با بهره گرفتن از تقریب توابع توزیع متغیرهای ورودی به صورت توابع توزیع گسسته میتوان بار محاسباتی عملیات پخش بار را کاهش داد. هر چه تابع توزیع ورودی با تعداد نقاط بیشتری تخمین زده شود، دقت این روش و به همین ترتیب بار محاسباتی نیز افزایش مییابد. سپس توسط پخش بار قطعی میتوان ممانهای متغیرهای خروجی را محاسبه نمود. در این روش هر چه تعداد نقاطی که با آن توابع توزیع ورودی تخمین زده میشوند بیشتر باشد، تعداد پخش بارهای قطعی انجام شده نیز افزایش خواهد یافت. در روشهای تقریبی ممکن است در برخی موارد، نقاطی که در آن توابع توزیع ورودی تقریب زده میشوند در محدوده دامنه توابع توزیع قرار نگیرند، همچنین در این روش PDF متغیر تصادفی خروجی داده نمی شود.
۱-۳- وابستگی بین متغیرها در پخش بار احتمالی
پس از سال ۱۹۸۸ تحقیقات انجام شده در زمینه پخش بار احتمالی به سمت مطالعه بر روی بهبود کارآیی الگوریتمهای PLF و کاربردهای آن در برنامه ریزی سیستمهای قدرت و بررسی تجیزات کنترل ولتاژ و تولیدات پراکنده در شبکه قدرت رفت ]۲[.
معمولا متغیرهای تصادفی توان تزریقی به شبکه الزاما مستقل از هم نیستند یا اینکه با هم رابطه خطی ندارند. وابستگی بین تولید و مصرف می تواند در نتایج پخش بار احتمالی تاثیرگذار باشد. مثلا وابستگی بین بارها بستگی به شرایط اجتماعی و محیطی دارد و میتوانند همزمان با هم افزایش یا کاهش یابند. زیرا انواع خاصی از بار مثلا بارهای خانگی رفتارهای مشابهی دارند. همچنین بارهای صنعتی و تولیدات متمرکز نیز به دلایل پخش بار اقتصادی و یا بهره برداری اپراتوری به هم وابسته هستند. ارتباط بین منابع تولید نیز به صورتی است که میخواهد تعادل را بین تولید و مصرف شبکه ایجاد کند، به این صورت که وابستگی منفی بین منابع تولید متمرکز و مزارع بادی[۲۵] به گونه ای است که با افزایش سرعت باد و در نتیجه افزایش تولید WF ها تولید ژنراتورهای قابل تنظیم[۲۶] شبکه باید کاهش یابد. تولیدات پراکنده همچون CHP و [۲۷]WT ها نیز به دلیل وابستگی به شرایط آب و هوایی با بارهای شبکه رابطه دارند ]۲[.
مدل نمودن ارتباط بین متغیرهای احتمالی در مسائل چند متغیره، اگر تنها توزیع احتمالی آنها را بدانیم، اما اطلاعی از ارتباط آنها با سایر متغیرهای شبکه نداشته باشیم مسئله دشواری خواهد بود. اما اگر داده های مربوط به شبکه را به صورت سنکرون در اختیار داشته باشیم چون ارتباط بین آنها به صورت آماری مدل شده است، با نمونهبرداری از مقادیر توان در هر لحظه میتوان از آنها در پخش بار احتمالی استفاده نمود.
با در نظر گرفتن ارتباط بین بار و تولید میتوان به موارد زیر دست یافت:
پاسخ ها قابل استناد خواهد بود،
می توان تاثیر اضافه شدن منابع تولید پراکنده به شبکه را مشاهده کرد،
پیش بینی نقاطی در شبکه قدرت که به دلیل مسائل محیطی و یا اجتماعی پتانسیل افزایش همزمان بار را دارند.
همچنین ذکر این نکته نیز مهم است که تلفات شبکه تا حدودی از وابستگی بین بار و تولید میکاهد.
بررسی تولیدات پراکنده در پخش بار احتمالی نیز از دو جنبه قابل بررسی است:
تغییرات پیوسته و شدید توان خروجی، که این تغییرات ممکن است زمانی که خطی سازی حول نقطه میانگین صورت گرفته است، پاسخها را نامعتبر سازد. از طرفی تابع توزیع توان خروجی در توربین بادی اغلب به صورت نرمال نیست.
مدل نمودن ارتباط بین توان خروجی تولیدات پراکنده، مثلا توربینهای بادی در مجاورت هم و یا تولیدات پراکنده و بارها.
در ارتباط بین متغیرهای تصادفی سیستم قدرت تفاوتهایی میان ژنراتورهای قابل تنظیم و ژنراتورهای غیر قابل تنظیم[۲۸] همانند DG[29] ها وجود دارد. ارتباط بین تقاضای بار و تولید DG، در دو بخش زمان (روز، هفته یا فصل) و آب و هوا مشخص می شود. تفکیک این دو بخش در ارتباط میان آنها، به دلیل جنبه تناوبی ناشی از فصلها، هفتهها و زمان روز و جنبه تصادفی ناشی از میزان دما و پوشش ابری و سرعت باد است. البته این بررسیها بر اساس وجود داده های آماری از مقادیر توان متغیرهای ورودی قابل انجام است. ارتباط بین تولیدات WT هایی که در یک مزرعه بادی قرار دارند نسبت به هم بسیار زیاد است زیرا سرعت باد در آن محیط تقریبا یکسان است ]۲[.
اگر متغیرهای تصادفی نرمال باشند روش Product Moment Correlation می تواند وابستگی بین متغیرها را به درستی محاسبه کند، اما اگر دارای توزیع غیر نرمال باشند این روش تنها می تواند ارتباط خطی بین آنها را تا حدودی اندازه گیری کند. برای اندازه گیری ارتباط بین این نوع از متغیرها از روش Rank Correlation استفاده می شود.
( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )