توسعه برنامه جامع بازاریابی
تحلیل فرایند ارتباطاتی
بررسی برنامه بازاریابی
تحلیل وضعیت برنامه ترفیعی
تعیین بودجه
فروشندگی شخصی
آوازه سازی
ترفیع و پیشبرد
بازاریابی اینترنتی / تعاملی
بازاریابی مستقیم
تبلیغات
اهداف تبلیغات
اهداف بازاریابی مستقیم
اهداف بازاریابی تعاملی / اینترنتی
اهداف ترفیع و پیشبرد فروش
اهداف آوازه سازی
اهداف فروشندگی شخصی
استراتژی تبلیغات
استراتژی بازاریابی مستقیم
استراتژی بازاریابی اینترنتی / تعاملی
استراتژی ترفیع و پیشبرد فروش
استراتژی آوازه سازی
استراتژی فروشندگی شخصی
پیام تبلیغات و استراتژِ و تکنیکهای رسانه ای
پیام بازاریابی مستقیم و استراتژی و تکنیکهای رسانه ای
پیام های بازاریابی اینترنتی / تعاملی و استراتژی و تکنیکهای رسانه ای
پیام های ترفیع و پیشبرد و استراتژی و تکنیکهای رسانه ای
استراتژی پیام فروش و تکنیک های فروش
پیام آوازه سازی و استراتژی و تکنیکهای رسانه ای
یکپارچه سازی و پیاده سازی استراتژی های بازاریابی ارتباطاتی
نظارت ، ارزیابی و کنترل برنامه جامع ارتباطات بازاریابی
۲-۵ تبلیغات
۲-۵-۱ تعریف تبلیغات
آگهی و تبلیغ یکی از معمول ترین ابزارهایی است که به منظور انتقال اطلاعات تشویق و تحریک کننده به بازارهای موردنظر از سوی شرکت ها مورد استفاده قرار میگیرد. تبلیغ شامل کلیه اقدامات مورد نیاز برای انتقال یک پیام تبلیغاتی در مورد یک محصول به گروه خاص است. این انتقال پیام ممکن است به صورت غیرحضوری، دیداری یا شنیداری باشد ( رنجبریان ، ۱۳۸۸)
به بیان عامیانه، تبلیغات یعنی ارائه یک پیام و پیام ترغیب کننده برای اطلاع رسانی یا متقاعد کردن بخش خاصی از بازار هدف یا مخاطبان در خصوص یک محصول، خدمت، سازمان یا ایده ای خاص (آلوین جی . سیلک[۴۳]، ۱۹۹۹)
به طور کلی امروزه واژه تبلیغات بیشتر به معنی تاٌثیرگذاری بر عقاید است که در آن هدف نسبت به محتوا از اهمیت بیشتری برخوردار است. تبلیغ فعالیتی آگاهانه و هدفمند است که با هدف تاثیرگذاری و متقاعد کردن افراد در جهت اهداف مبلغ، صورت میگیرد ( بزرگی و نورالدین ، ۱۳۸۸)
در بسیاری از متون بازاریابی، واژه ارتباطات بازاریابی مترادف با تبلیغات و آمیخته ارتباطات بازاریابی مترادف با آمیخته تبلیغات به کار برده شده است. تبلیغات به مفهوم انتشار و ترویج منظم و برنامه ریزی شده یک کالا یا خدمت از طریق ارتباطات بازاریابی میباشد. به طور کلی ایجاد ارتباط با مشتری جهت مطلع کردن و تاٌثیرگذاری بر روی نگرش و رفتار وی را تبلیغات گویند ( کمالی و دادخواه ، ۱۳۹۱)
تبلیغات به عنوان یکی از شاخه های آمیخته ترفیعی نوعی ارتباط انبوه است که برای ترفیع فروش، جلب توجه، یا ایجاد تصویر ذهنی مطلوب و یا آگاهی رسانی در خصوص یک محصول، خدمت، ایده، نهاد اجتماعی، سازمان و یا حتی کاندیدای سیاسی طراحی می شود ( صانعی ، ۱۳۹۰)
تبلیغات انتشار و انتقال اطلاعات و عقاید و دیدگاه های بین فرد یا افراد میباشد که به منظور نفوذ و ایجاد دگرگونی و تاثیر در روحیات و افکار و رفتارهای افراد ، انجام میگیرد ( حبیب زاده ، ۱۳۸۵)
هدف اصلی تبلیغ یک محصول یا یک خدمت مشخص، جلب توجه مشتریان و تحلیل تاٌثیر تبلیغ بر روی رفتار آن ها میباشد که این تاٌثیرات دارای جنبههای شناختی، احساسی و رفتاری هستند (ماندلر[۴۴]،۲۰۱۰)
تبلیغات بازرگانی به طور خاص، عبارت است از ارتباط و معرفی غیرشخصی محصول یا خدمات از طریق حامل های مختلف در مقابل دریافت وجه برای مؤسسات انتفاعی و یا غیرانتفاعی یا افرادی که به نحوی در پیام مشخص شده اند. تبلیغات به معنی جمع فعالیت های اطلاع رسانی است. به طوری که پس از یک چرخه ارتباط و ابلاغ صفات، کیفیات، مزیت ها و غیره عکس العمل موردنظر را در یک خریدار ایجاد نموده و نهاًیتا تقاضای آن کالا را افزایش میدهد ( حیدری ، ۱۳۸۹)
۲-۵-۲ تبلیغات خدمات
در تبلیغات خدمات به نسبت تبلیغات کالاها باید بر روی اجزای “کیفیت” تاٌکید بیشتری صورت گیرد. تبلیغات در خصوص خدمات باید دو موضوع مهم را بیان کند. یکی اینکه مشتریان چه سطحی از خدمات را باید انتظار داشته باشند و دیگر اینکه تبلیغات خدمات باید کاهش دهنده ی ریسک ناشی از استفاده خدمات باشد. چرا که از نظر مشتریان ریسک استفاده از خدمات بیشتر از کالاهاست. با توجه به اینکه ابهام و عدم اطمینان در بازاریابی خدمات بیشتر از کالاهاست، تبلیغات روی کیفیت خدمات میتواند تا حدودی ریسک ناشی از استفاده ی خدمات را کاهش دهد. ریسک درک شده مشتریان را در استفاده از خدمات به دو دلیل است: عدم اطمینان و تبعات استفاده از خدمات. بدون در نظر گرفتن انواع ریسک ها (اجتماعی، مالی، فیزیکی، معنوی یا اجرایی) سطح ریسک درک شده، چارچوب درک مشتریان از خدمات مورداستفاده و میزان اطمینان از تبعات استفاده از خدمات را تعیین میکند (ماندلر،۲۰۱۰)
۲-۵-۳ انواع تبلیغات
-
- تبلیغات تجاری: قابل مشاهده ترین نوع تبلیغ است. این نوع تبلیغ بر توسعه هویت و تصویر بلند مدت یک نام تجاری متمرکز است. تبلیغات تجاری سعی میکند تا تصویر برجسته از نام تجاری یک محصول را ارائه کند.
-
- تبلیغات خرده فروش: تبلیغات تجاری که به محل کسب مربوط می شود، یعنی جایی که در آن انواع گوناگونی از محصولات قابل خرید است یا خدماتی ارائه می شود. تبلیغات خرده فروشی بر قیمت، در دسترس بودن، مکان و ساعات کار تاٌکید دارد.
-
- تبلیغات سیاسی: این نوع تبلیغ را سیاستمداران به کار میبرند تا مردم را متقاعد کنند که به آن ها راٌی دهند.
-
- تبلیغات کتاب راهنما: کتاب راهنما کتابی است که مردم برای آنکه بدانند چگونه کالا یا خدمتی را بخرند به آن ها مراجعه میکنند.
-
- تبلیغات پاسخ مستقیم: این نوع از تبلیغات ممکن است از هر وسیله تبلیغی و از جمله پست مستقیم استفاده کند. اما پیام تبلیغات نام تجاری و خرده فروش که در آن مستقیم فروش کالایی را تشویق میکنند متفاوت است.
-
- تبلیغات کسب و کار– کسب و کار (شغل به شغل): این تبلیغات شامل پیام های معطوف به خرده فروش، عمده فروش و توزیع کنندگان است. تبلیغات شغلی در نشریه شغلی و روزنامه های حرفه ای دیده می شود.
-
- تبلیغات مؤسسات نهادی: نام دیگر آن تبلیغات برای شرکت است . تأکید این پیام ها برای ایجاد یک هویت برای مؤسسه یا نفوذ و غلبه یافتن بر عموم بر اساس دیدگاه سازمان است.
-
- تبلیغات خدمات عمومی: تبلیغات خدمات عمومی به پیام هایی با آرمان های نیکو مانند جلوگیری از بدرفتاری با کودکان مربوط می شود.