غفوری و همکاران (۱۳۸۶) طی یک تحقیق تحلیلی با عنوان «عوامل مهم در بازاریابی گردشگری ورزشی در ایران» با نظر خواهی از مدیران ستادی برگزاری چهارمین دوره ی بازی های اسلامی زنان و نیز ورزشکاران ایرانی و خارجی شرکت کننده در این بازی ها، مدیران گردشگری و کارشناسان فعال در معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و مدیران، مربیان و دست اندار کاران ورزشی دارای سابقه گردشگری ورزشی در پنج فدراسیون فوتبال، کشتی، دو و میدانی، وزنه برداری و بسکتبال به شناسایی عوامل مؤثر در بازاریابی گردشگری ورزشی پرداخت. وی به این یافته ها دست پیدا کرد، از دیدگاه آزمودنی های پژوهش (در مجموع) موارد زیر بیشترین اهمیت را داشته که در بازاریابی برای جذب گردشگر ورزشی، بایستی همراه با جنسیت، فرهنگ، ویژگی های دموگرافیک و کشور مبدأ گردشگران به آن ها توجه کرد: علاقه به فرهنگ، هنر، موسیقی، معماری و مکان های باستانی، انجام بازاریابی و خدمات آژانس های گردشگری، وجود تفریحات موجود در شب در کشور میزبان، جشن ها، مراسم، برنامه های سنتی، و دیگر برنامه های جانبی رویدادهای ورزشی، وجود مناظر، چشم اندازها و مکان های دیدنی در کشور میزبان، میزان آشنایی با فرهنگ، اعتقادات، آداب و رسوم و ویژگی های میزبان، لزوم داشتن زمان کافی برای برنامه ریزی سفر به رویداد ورزشی و سهولت در تهیه اقامتگاه مناسب در کشور میزبان.
حبیب هنری (۱۳۹۰) طی تحقیقی به مطالعه نقش گردشگری ورزشی در اشتغال و درآمدزایی از دیدگاه گردشگران، مدیران و ذی نفعان میـراث فرهنگی- گردشگری در زمینه ایجاد اشتغال و درآمد زایی ناشی از گردشگری ورزشی در استان مازندران پرداخت.نتایج تحقیق نشان داد که ایجاد اشتغال (۳۵/۰ = χ۲= ۴/۳۶۰ ، P ) و درآمد زایی ( ۸۹/۰= χ۲ =۱/۶۳۳ ، P) به واسطه صنعت گردشگری ورزشی در گذشته پایین بود. ولی در مورد اینکه توسعه صنعت گردشگری در استان باعـث ایجـاد اشـتغال (۰۴/۰= χ۲= =۹/۷۴۰ ،P ) و درآمدزایی (۵۱/۰= χ۲=۵/۲۲۴ ،P ) در آینده خواهد شد، تأیید شد. بررسی دیدگاه گروههای تحقیق حاضرنشان داد، میزان اشتغالی که در نتیجه سرمایه گذاری در بخش گردشگری ورزشی در استان مازندران ایجاد شده ، کم بود. همچنین نتایجی که راجع به ایجاد اشتغال در نتیجه سرمایه گذاری در بخش ورزش بومی استان برای نمونه ورزش کشتی ایجاد شده با توجه به پژوهش حاضرکم بوده است. این احتمال وجود دارد که ایجاد اشتغال پایین به عدم وجودتسهیلات و امکا نات وزیرساخت های کافی و جدید مربوط باشد .همچنین تحقیق حاضرنشان دادکه بین دیدگاه گردشگران وذی نفعان با دیدگاه مدیران میراث فرهنگی در مورد اینکه سرمایه گذاری در بخش صنعت گردشگری ورزشی دراستان مازندران ایجاد اشتغال خواهد نمود، تفاوت وجود دارد ومدیران گردشگری بیشتر تمایل به مخالفت به این امر را نشان دادند، در حالی که گردشگران و مدیران ذی نفع بیشترتمایل به موافقت با این امر را داشتند. بررسی تحقیق حاضرپیرامن اینکه توسعه صنعت گردشگری ورزشی بر درآمد مردم استان مازندران تاثیر خواهد داشت ، نظر همه گروههای تحقیق در زمینه درآمدزایی موافق بود . با توجه به بررسی تحقیق حاضر که ورزش بومی به طور نمونه کشتی در درآمد مردم استان با توجه به سرمایه گذاری های انجام شده تا کنون نقش داشته است، گروه ها نظر مساعدی در این زمینه نداشتند و همه آن ها معتقد بودند که درآمد زایی در این زمینه تا کنون کم بوده است.
معین فرد(۱۳۹۰) در تحقیقی به مطالعه بررسی وضعیت صنعت گردشگری ورزشی در ایران پرداخت. مؤلفه های هشت گانه توسعه صنعت گردشگری ورزشی کشورشامل ، مدیریت و هماهنگی ،حمایت های سیاسی و قانونی ،بازاریابی ،زیرساخت ها، اماکن و تأسیسات ،شناخت قابلیت ها و ظرفیت ها ،تحقیقات و پژوهش ،فرهنگ سازی و ایجاد انگیزش و آموزش و تعلیم نیروی انسانی در وضعیت موجود و مطلوب مقایسه و اولویت بندی گردید . این تحقیق نشان داد که بین وضعیت موجود و مطلوب مؤلفه های هشت گانه صنعت گردشگری ورزشی کشور تفاوت معناداری وجود دارد و نتایج زیر حاصل شد :
۱-در مجموع از دیدگاه مدیران و متخصصان گردشگری و ورزشی کشور ،مؤلفه «زیرساخت ها و اماکن و تأسیسات »در وضعیت موجود با میانگین ۱/۹۳۴ دارای اهمیت کم و در وضعیت مطلوب ،با میانگین ۴/۳۸ دارای اهمیت خیلی زیاد است که مهمترین مؤلفه در توسعه صنعت گردشگری کشور محسوب می شود و بیش ترین اهمیت را در این تحقیق به خود اختصاص داده است .
۲-یافته های این تحقیق همچنین نشان داد مؤلفه «شناخت قابلیت ها و ظرفیت ها» در وضعیت موجود با میانگین ۱/۹۶۳ دارای اهمیت کم و در وضعیت مطلوب با میانگین ۴/۳۵ دارای اهمیت خیلی زیاد است . از دیدگاه پاسخ دهندگان تحقیق ،مؤلفهبازاریابی در وضعیت موجود با میانگین ۱/۹۴۴ دارای اهمیت کم و در وضعیت مطلوب با میانگین ۴۳ ۴/دارای اهمیت خیلی زیاد است. .
۳-نتایج این تحقیق همچنین نشان داد مؤلفه «حمایت های سیاسی و قانونی »که از طریق سازمان های دولتی و نهادهای قانونگذار حکومتی انجا م پذیر است ،در وضعیت موجود با میانگین ۹۶۰/۲ دارای اهمیت متوسط و در وضعیت مطلوب با میانگین ۴/۳۳ دارای اهمیت خیلی زیاد است ،که نشان دهنده ضرورت توجه مسئولان دولتی و سیاست گذاران کشور به تصویب و اجرای قوانین حمایتی در این باره است .خوشبختانه ،نسبت به سایر مؤلفه ها در وضعیت موجود دارای امتیاز بیش تری است .لازم به ذکر است که تنها مؤلفه ای که در وضعیت موجود پاسخ دهندگان این تحقیق دارای اهمیت متوسط ارزیابی شد (سایر مؤلفه ها را کم اهمیت دانستند) مؤلفه« حمایتهای سیاسی و قانونی» است که در حال حاضر وضعیت بهتری را در بین سایر عوامل دخیل در توسعه گردشگری ورزشی کشور دارد و نشان دهنده این مطلب است که مسئولان و قانونگذاران کشور از اهمیت موضوع گردشگری و توسعه آن چندان بی خبر نیستند و جای امیدواری است که در آینده شاهد حمایت های آنان در این زمینه و شکوفایی این صنعت در کشور باشیم .