در نظر بروزنسکی (۹۸۸) ارتباط بسیار نزدیکی بین وضعیت هویتی هر فرد و اینکه شخص درباره ی رفتار چگونه فکر میکند وجود دارد. یافته های مطالعات جدیدتر به موازات یافته های برزونسکی بوده و آن ها را تأیید میکند به این ترتیب که دست یابی به وضعیت هویتی، همبستگی مثبت با جهت گیری اطلاعاتی و تعهد دارد (استریمیتر[۸۵]، ۱۹۹۳)
برزونسکی (۲۰۰۳) با انجام مطالعه ای در این زمینه به این نتیجه دست یافت که وضعیت هویت اکتساب شده و دیررسی هویت از سبک اطلاعاتی وضعیت هویت زود هنگام از سبک هنجاری و وضعیت سردرگم از سبک سردرگم/ اجتنابی استفاده میکنند. (برزونسکی، ۲۰۰۳ و ۲۰۰۵) از نظر برزونسکی و کوک (۲۰۰۵) هویت یک تصور و بازنمایی ذهنی از خود است و افراد برحسب استفاده از فرایندهای شناختی و اجتماعی و نظریه های خودساخته برای حل مسایل شخصی و تصمیم گیری ها در استفاده از سبک ها با یکدیگر تفاوت دارند. این سبک ها راه های پردازش اطلاعات و مقابله با مشکلات ناشی از بحران هویت است (دوریس و سوانسون و بیزر، ۲۰۰۴، برمن و شوارتز، ۲۰۰۱).
۲-۲-۳-۳-۱- سبک هویت هنجاری
در سبک هویت هنجاری فرد ارزش های مراجع قدرت و والدین را می پذیرد. افراد دارای این سبک، انعطاف ناپذیرند و هدفهای کاری و آموزشی مشخصی دارند که از بیرون کنترل می شود.
برزونسکی و کوک(۲۰۰۰) در بررسی وضعیت هویت و سبک هویت دانشجویان دریافتند که افراد دارای سبک هویت سردرگم/ اجتنابی با مشکلات بیشتری روبه رو هستند. نوجوانان با سبک هنجاری اغلب خود کنترل، با وجدان و هدف مدار هستند(برزونسکی، ۲۰۰۲).
نورمی[۸۶]، برزونسکی، تامی و کینی[۸۷](۱۹۹۷) دریافتند که سبک هویت هنجاری با بالاتر بودن اعتماد به نفس و پایین بودن واکنش های افسردگی و روان رنجوری در ارتباط است. بوید و هانت[۸۸] (۲۰۰۳) دریافتند که سبک هویت هنجاری رابطه ی مثبتی با موفقیت دارد.
به عقیده برزونسکی (۲۰۰۳) سبک هویت هنجاری را جوانانی به کار می گیرند که استانداردهای مراجع قدرت و دیگر افراد مهم را درونی میکنند.
افراد هنجاری نسبت به اطلاعات تهدید کننده باورها و ارزش های خود بسته هستند به طور انعطاف ناپذیر تعهدات هویت سازمان یافته ای را پذیرفته اند و تلاش میکنند به صورت دفاعی آن را نگهداشته ادامه دهند. و به طور پایدار متعهد هستند (برزونسکی و کوک، ۲۰۰۰، برزونسکی ۲۰۰۳)
۲-۲-۳-۳-۲- سبک هویت سردرگم / اجتنابی
در سبک هویت سردرگم/ اجتنابی فرد همواره به درخواست های موقعیتی واکنش نشان میدهد این گروه با تعلل و درنگ زیاد در تصمیم گیری برای مسایل شخصی و هویتی مشخص میشوند. تحقیقات نشان میدهد که سبک سردرگم/ اجتنابی با تکانشی بودن خودآگاهی حداقل ، خودکنترلی محدود و تعهد ضعیف در روابط همراه است(برزونسکی، ۲۰۰۲).
نورمی، برزونسکی، تامی و کینی(۱۹۹۷) دریافتند که سبک هویت سردرگم/ اجتنابی با مشکلاتی در زمینه ی مصرف الکل و مواد مخدر و پایین بودن اعتماد به نفس و بالا بودن واکنش های افسردگی رابطه دارد.
برزونسکی و کوک(۲۰۰۰) نشان دادند که دانشجویان با سبک هویت سردرگم/ اجتنابی با مشکلات بیشتری مواجه اند و بوید و هانت(۲۰۰۳) دریافتند که سبک هویت سردرگم/ اجتنابی رابطه ای منفی با عملکرد تحصیلی دارد.
۲-۲-۳-۳-۳- سبک هویت اطلاعاتی
در سبک اطلاعاتی فرد جستجوگر اطلاعات بوده در مورد مفاهیم خود شکاک و نسبت به آگاهی های مربوط به خود گشاده اند و به پردازش و ارزیابی اطلاعات قبل از تصمیم گیری می پردازند. (برزونسکی و کوک، ۲۰۰۵)
برزونسکی و کوک(۲۰۰۰) در بررسی وضعیت هویت و سبک هویت دانشجویان دریافتند که تفاوت در وضعیت هویت علتی برای تغییر معنادار در پیشرفت و خودمختاری تحصیلی درگیری آموزشی و رشد روابط بین فردی است. دانشجویان با سبک هویت اطلاعاتی برای انطباق مؤثر با محیط آمادگی بهتری دارند(برزونسکی، ۲۰۰۲)
نورمی، برزونسکی، تامی و کینی(۱۹۹۷) دریافتند که سبک هویت اطلاعاتی با بالاتر بودن اعتماد به نفس و پایین بودن واکنش های افسردگی و روان رنجوری در ارتباط است.
برزونسکی و کوک(۲۰۰۰) نشان دادند که دانشجویان با سبک اطلاعاتی آمادگی بهتری برای انطباق با محیط دانشگاه دارند. بوید و هانت (۲۰۰۳) دریافت که سبک هویت اطلاعاتی رابطه ی مثبتی با موفقیت دارد.
به عقیده برزونسکی (۲۰۰۳) سبک اطلاعاتی معرف جوانانی است که به طور فعال از طریق جستجو و ارزیابی اطلاعات مربوط به خود احساس هویت را ایجاد میکنند جوانان اطلاعات محور به طور فعال درباره خودپنداره های خودنگرشی انتقادی دراند و وثتی با اطلاعات متفاوت مواجه میشوند به آزمون تجدید نظر و انطباق ساختار هویت خود و شرایط جدید تمایل دارند (برزونسکی ۲۰۰۳) جهت گیری هویت اطلاعاتی با خوداکتشافی فعال تصمیم گیری آگاهانه ، خودمختاری و استقلال در قضاوت سطوح بالا ی پیچیدگی شناختی نیاز بالا برای شناخت و قوت هویت شخصی همراه است (دورییز[۸۹] و همکاران، ۲۰۰۸).
۲-۲-۴- ارتباط سبک های هویت و تعهد هویت
برزونسکی(۲۰۰۰) با بررسی زیربناهای شناختی- اجتماعی وضعیت سبک های هویت، سه سبک اطلاعاتی، هنجاری، و سردرگم/ اجتنابی را فرض نمود این سبک ها در واقع شیوه های شناختی- اجتماعی برای پردازش اطلاعات مرتبط با خود هستند.
رانانسی و فونیکس[۹۰] (۱۹۹۷ نقل در برزونسکی، ۲۰۰۵) با رویکردی پسامدرن نسبت به هویت آن را غیرمتمرکز، پویا، متعدد ،وابسته به بافت نسبی، سیال و چند بخشی می انند. مفهوم هویت های چندگانه با درنظر گرفتن مؤلفه های یک هویت واحد تفاوت میکند. هویت ساختار مفهومی سطح بالایی است که کوشش میکند مؤلفه های جدای از هم را به صورتی پرمعنا و قابل درک، وحدت بخشد و سازمان بدهد. ساختار هویت خصوصاً مفروضه های ضمنی معیارها و تعهدات ارزشی که “هسته سخت” آن را ایجاد میکنند احساسی از یگانگی و تداوم خود را برای افراد فراهم می آورند و به عنوان یک “دیدگه شخصی” در دنیای پسامدرن عمل میکنند. برزونسکی (۱۹۸۹) سه سبک پردازش هویت را مطرح میکند:
-
- سبک هویت اطلاعاتی: تمایل به بررسی راه حل های چندگانه برای مسئله به منظور جست و جوی چند جایگزین قبل از متعهد شدن به یکی از آن ها است (بزونسکی، ۱۹۹۳) افراد دارای سبک اطلاعاتی فعالانه به دنبال جمع آوری ، پردازش و ارزیابی هویت هستند لذا آن ها اطلاعات محیطی را میپذیرند و در صورت مواجه شدن با اطلاعات ناهماهنگ با هویت خود سعی میکند درباره ی ویژگی های هویت خود تجدید نظر کنند(برزونسکی، ۱۹۹۰)
-
- سبک هویت هنجاری : تمایل به هم نوا شدن با انتظارات خانواده و اجتماع و درجه بالایی از تعهد به افراد مهم و استفاده از نظر آن ها است(برزونسکی، ۱۹۹۲). افراد دارای سبک هنجاری در فرایند رشد و بهبود هویت خود انعطاف نشان نمی دهند و به حفظ هویت خود تمایل دراند. آن ها معمولا اطلاعات مغایر با جنبههای اساسی هویت خود مانند باورها ، ارزشها و اهداف خود را نمی پذیرند (برزونسکی ، ۱۹۹۴).